Publicitat
Economia · 16 de Febrer de 2011. 19:55h.

Les grans superfícies guanyen més d'un 300% de benefici

UGT denuncia els "abusius marges comercials"

Les grans superfícies guanyen més d'un 300% de benefici

Membres de l'URAPAC reparteixen bosses amb carn a veïns de Nou Barris (Barcelona)

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC), adscrita a la UGT de Catalunya, ha repartit de manera gratuïta 3.000 safates de productes carnis a la Via Júlia (districte de Nou Barris de Barcelona) per denunciar els "abusius i creixents marges comercials de les cadenes de distribució". D'aquesta manera, els professionals del camp volen conscienciar la societat de la diferència entre "el preu que ells cobren com a productors i el que paga finalment el consumidor".

Segons les dades sindicals, el marge entre el que cobren els productors de vedella i el que paga el públic és del 348%, de 3,62 euros quilo a 16,22 euros quilo de preu final.

En el porc de primera el marge és similar, del 286%, mentre que en altres productes com els ous de la classe M, el conill de granja o el xai la diferència entre el que costa el producte en origen i després es ven al consumidor s'incrementa per sobre del cent per cent.

L'URAPAC ha afegit que "pel preu de dos cafès en un bar el consumidor podria comprar directament a un ramader gairebé 1 quilo de vedella de primera ó dos quilos de porc de primera ó un conill ó dos quilos de pollaste ó 9,5 litres de llet".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 consumidor, BCN, 17/02/2011 - 19:33

Doncs el marge dels petits comerciants deu ser del 500 per cent, a jutjar pel preu de venda..

#1 GLÒRIA, vallés occd., 17/02/2011 - 12:40

Dons sembla que el gran públic aixó no ho veu vam com borregos a comprar i sempre creuen que el petit comerç els estem estafan , quand els grans marges
comercials els tenen ells, quand tots els
petits plegem ,la dictadura dels centres
comercials sera mes forta O CAIXA O FAIXA. tú esculls!!!!