Publicitat
Economia · 17 de Juliol de 2022. 12:36h.

Les empreses no tornen

"Els casos de tornada a Barcelona són anecdòtics"

Les empreses no tornen

Pere Aragonès amb el president de la Fundació La Caixa, Isidro Fainé

La inestabilitat política i social generada arran de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya va provocar la marxa d'empreses i entitats bancàries que van optar per traslladar la seva seu fora de Catalunya.

Gairebé cinc anys després, moltes de les empreses no han tornat a Catalunya. De fet, el subdirector de La Vanguardia, Manel Pérez, assegura en un article publicat aquest diumenge que "els casos de tornada a Barcelona són anecdòtics; es poden comptar amb els dits d'una sola mà".

Destaca que "més enllà del debat polític, encara no s'han publicat anàlisis objectives sobre les conseqüències econòmiques d'aquests canvis de seu". El subdirector del diari afirma que aquest fet "permet mantenir ancorades les posicions, sempre de forma intuïtiva, amb prou feines amb dades contrastables".

El periodista explica que per al Govern és "estratègic" convèncer el president de la Fundació La Caixa, Isidro Fainé, perquè l'entitat socioeconòmica més rellevant de Catalunya torni a Barcelona, ja que actualment té la seu a Palma de Mallorca.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Sergi Sergio, Barcelona, 18/07/2022 - 15:29

Ni tornen, ni tornaran, el desastre ja esta fet, les empreses volen estabilitat i seguretat juridica i aqui a Catalunya no hi ha, aixi que cada dia mes pobres i mes decadents,

#11 Un vallesà, a prop de BCN, 18/07/2022 - 10:05

Si la majoria d'empreses no tornen és perquè senzillament no tenen res a guanyar o millorar a la Comunitat Autònoma de Catalunya.
Perquè, encara que als "indepes" no els hi agrada admitir-ho, Catalunya no és el centre del planeta ni de l'Univers.
Menys plorar i més espavilar-se com ha fet Madrid... QUARTA ciutat financera d'Europa.

#10 David, Mataro, 18/07/2022 - 06:18

Una de las razones es que en.la generalitat hay 240 cargos que ganan mas que el presidente del gobierno. Y a esos cada mes hay que engordarlos via impuestos.

#9 lliuredenacionalisme, barcelona, 17/07/2022 - 22:30

La típica resposta separata, amb què els seus mitjans d'informació els ensinistraven, era: dieu que la caixa ha marxat però jo continuo veient les torres a la Diagonal. No donen per més. No es plantegen la tributació ni les futures inversions que hauran de ser on és la seu. Així s'entén que els poguessin enganyar tan fàcilment amb el procés

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 17/07/2022 - 19:28

¿Por qué se fueron las empresas?
- Porque Catalunya quería separarse de España.
¿Cuándo volverán?
- Cuando Catalunya se integre más en España.
¡Algún día llegará!