Publicitat
Economia · 23 de Maig de 2009. 19:44h.

"Les autonomies han traït el model de les caixes"

El president de la CECA diu que les CCAA "s'han atorgat una altíssima representació"

"Les autonomies han traït el model de les caixes"

Juan Ramón Quintás, president de la CECA

Juan Ramón Quintás, president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), és partidari de reformar la llei orgànica llei d'òrgans rectors de les caixes d'estalvis (Lorca), perquè considera que les comunitats autònomes "han traït el model".

Quintás diu en una entrevista a Cinco Dias que "la Lorca fixa l'obligació que existeixi un equilibri entre els diferents grups d'interès. El problema ha estat que les comunitats autònomes s'han atorgat una altíssima representació. Amb això, han traït el model i han allunyat les caixes de la seva comesa origina ".

Afegeix que "fins i tot amb el límit del 50% de representants d'organismes públics es produeixen lluites de poder que danyen la imatge i l'estabilitat institucional. Fixar un límit del 25% per representants polítics no és suficient, perquè un sector pot espoliar el dret de representació d'altres. En el cas dels impositors, és important garantir que es designin representants reals de la clientela i que no es converteixin en una via de representació d'altres sectors. Caldria establir incompatibilitats".

I sobre possibles fusions entre caixes afirma: "Estic a favor dels processos de concentració sempre que siguin racionals i decidits pels òrgans de govern de les entitats, no pels polítics. Seria preocupant si els projectes d'integració de les caixes que es van a produir en els propers dos o tres anys fossin vetats pels governs. Les fusions interregionals són una bona via per reestructurar el sector. Si es impedeixen aquestes operacions es perdran grans oportunitats".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 luis, barcelona, 24/05/2009 - 21:43

a jaume de figueres que diu:
A partir d´ara, amb les lleis noves, crearan un marc legal per a fotre mà a les caixes d´estalvi catalanes, per tal de sanejar les caixes espanyoles mal administrades.
T-HO CREUS DE DEBÓ?

#5 JPC, Barcelona, 24/05/2009 - 20:59

Amb total cara de llop aquesta bèstia parda ens avisa que la voracitat espanyola no coneix fronteres, ara van a per les nostres caixes. Lladres!!!

#4 luis, barcelona, 24/05/2009 - 20:55

a Arnau Estanyol
Dons farán un increible negoci si es fusionen am alguna CAIXA CATALANA plena de carrecs politics i casi bé a la ruina
Que penses, que son tontos?

#3 Arnau Estanyol, Sant Boi, 24/05/2009 - 17:37

Catalans ara ja volen les nostres caixes d'estalvis. Ho volen tot. Mai tindran prou. Necessitem urgentment la independència abans que aquests lladres se'ns emportin fins i tot la sang.

#2 dani, badalona, 24/05/2009 - 16:19

Jo treure els cales dema al mati