Publicitat
Economia · 24 de Gener de 2011. 21:16h.

L'empleat 'xivato'

La Seguretat Social insta els treballadors a denunciar l'impagament de cotitzacions

L'empleat 'xivato'

Imatge d'arxiu del ministre de Treball, Valeriano Gómez

La Tresoreria General de la Seguretat Social, dependent del Ministeri de Treball, ha remès cartes als empleats d'empreses que deuen pagaments per demanar la seva col·laboració. A les cartes, l'organisme adverteix el treballador que hi ha obert "un expedient per deutes amb la Seguretat Social" contra la companyia en la qual està empleat, i li diu que "pot prestar de forma totalment anònima la seva col·laboració" avisant d'eventuals impagaments de cotitzacions, segons ha informat el diari La Razón.

L'argument que la Tresoreria planteja per convèncer els destinataris de la carta, és que "tant vostè com la resta de treballadors poden veure's afectats en els seus interessos pel fet que una empresa no ingressi les quotes reglamentàries de la Seguretat Social i no pugui ser localitzada".

Així mateix, es garanteix que "la informació que ens proporcioni té caràcter confidencial i reservat, i es pot utilitzar només per als fins recaptadors encomanats a la Tresoreria General de la Seguretat Social".

"Agraïm", s'afirma, "la seva col·laboració i li reiterem que en sortiran beneficiats tots els treballadors i empreses que compleixen amb la seva obligació amb la Seguretat Social". Per facilitar el contacte, es proporcionen telèfons, correu electrònic i correu postal.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 valles, bcn, 25/01/2011 - 17:32

Jo, fa temps vaig denunciar devant Inspecció de Treball una empresa pûblica
per corrupció, el corrupte inspector va girar la cara cap un altre cantó.
Daixó sen diu PREVARICACIÓ.

#5 laila, bcn, 25/01/2011 - 12:47

Hi ha molt treballador en el sector hosteleria que calla perquè no l'acomiadin.Que acabin amb els pirates que ens roben a tots.

#4 víctor, bcn, 25/01/2011 - 10:01

Denunciar l'impagament de la SS no és ser xivato, és un dret que tot treballador i comitè d'empresa hauria de exercir per defecte ja que l'empresa t'està robant pensió, que és tant com si cada mes et robessin pel carrer. Des de quan denunciar un lladre que t'ha robat és ser un xivato?

#3 Enric, Reus, 25/01/2011 - 09:16

Mireia, creus que es mes greu fumar que deixar de pagar la Seguretat Social? Com pagaràn la teva futura pensió o el teu metge?

#2 mireia, girona, 25/01/2011 - 08:03

Quin morro que tenen! En comptes de pagar inspectors per passejar-se pels bars per veure qui fuma, perquè no els envien a les empreses submergides a inspeccionar estafes.
Merda de governs que tenim, que fotin el camp, paràsits i incompetents.