Publicitat
Economia · 6 de Maig de 2011. 18:29h.

L'economia s'estanca

Catalunya creix un 01%, i Espanya un 0,2%

L'economia s'estanca

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia de la Generalitat, i Elena Salgado, ministra d'Economia del Govern espanyol, en dues imatges d'arxiu

L'economia catalana continua amb un ritme de creixement feble, i només ho ha fet en un 0,1% el primer trimestre de l'any, segons els primers indicadors que ha donat a conèixer la Generalitat. De la seva banda, l'economia espanyola també segueix la mateixa tendència. El primer trimestre ha crescut un 0,2% i un 0,7% en taxa interanual, segons l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya.

En el cas de l'economia catalana, en termes interanuals, ha crescut un 1,3%, si es compara el primer trimestre d'aquest any amb el de l'any passat. El sector serveis és el que més creix. Per contra, com a factor negatiu, cal destacar que la demanda interna s'ha vist frenada perquè els preus s'han encarit, costa accedir al crèdit i s'han apujat els tipus d'interès.

L'economia espanyola també continua amb un ritme de creixement feble. Segons les estimacions del Banc d'Espanya, el primer trimestre el producte interior brut ha augmentat un 0,2%, en relació amb el trimestre anterior, precisament la mateixa pujada que ja es va registrar en l'últim tram de l'any passat. I en un any, l'economia espanyola ha crescut un 0,7%.

Igual que l'economia catalana, les exportacions són el motor de la recuperació de l'activitat econòmica. Mentre el consum de les administracions ha caigut pels plans d'austeritat, el consum de les famílies no acaba d'arrencar a causa de l'encariment dels preus i dels tipus d'interès i la pujada de l'atur.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat