Publicitat
Economia · 5 de Gener de 2011. 17:50h.

"L'atur és molt estructural"

La nova secretària d'Ocupació diu que "els resultats no els podem esperar a curt termini"

"L'atur és molt estructural"

Esther Sánchez, durant les seves declaracions a 'Catalunya Ràdio'

La secretària d'Ocupació, Esther Sánchez, ha reafirmat la promesa del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, de retallar l'atur a la meitat en quatre anys, malgrat que "els resultats no els podem esperar a curt, jo diria que ni tan sols a mitjà termini, des del moment en què el perfil de l'atur és un perfil molt estructural, molt complex".

Ha afegit, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, que "s'ha de treballar molt sistemàticament i molt en conjunt amb moltes altres mesures de mitjà i llarg recorregut, però aquest és el compromís del president, aquest és el compromís del conseller i aquest és el meu compromís també".

Segons Sánchez, la relació convulsa entre el Govern espanyol i els sindicats a causa de la reforma laboral influirà en les polítiques que es poden aplicar a Catalunya per combatre l'atur. Ha reconegut que no és un context fàcil a Madrid perquè hi ha grans reformes pendents: "La interlocució social", ha dit, "està molt polaritzada i molt convulsa i això, evidentment, a nosaltres ens mediatitza o ens condiciona".

També ha indicat que el Govern ha de procurar mantenir-se al marge d'aquesta tensió: "El que voldríem, en qualsevol cas, des del govern de Catalunya és intentar aïllar al màxim possible la pressió que ens pot venir de Madrid i que ens ve des dels mercats per crear entorns d'interlocució constructius i innovadors des dels quals treballar en les competències que sí que tenim".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Fart, Vic, 07/01/2011 - 19:15

Doncs que la fotin a ella a l'atur!!, mà de incompetents. Em sembla que no hi ha ningú decent que es dediqui a la política, colla de xupòpters vividors!

#1 Magda, Barcelona, 07/01/2011 - 00:13

Molt bonic i... molt teòric. Dir això és com no dir res. La Generalitat si que té competències plenes en polítiques actives, en permisos de treball, en inspecció de treball, en formació professional. Li sembla poc? El Govern de Catalunya no es pot quedar al marge. Mal començament