Publicitat
Economia · 3 de Novembre de 2009. 20:56h.

L'atur desgasta el PSC

Els socialistes gestionen tant el Ministerio de Trabajo com la conselleria de Treball

L'atur desgasta el PSC

Per l'esquerra, Corbacho, Sebastià, Montilla, Huguet i Serna

L'atur continua pujant tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat espanyol, i les solucions per al problema estan en mans dels socialistes catalans, perquè les principals autoritats encarregades d'aquesta qüestió són del PSC, que està patint el corresponent desgast.

Efectivament, el ministre de Treball del Govern espanyol, extremeny de naixement, és un destacat dirigent del PSC, i la secretària general d'Ocupació del Ministerio de Trabajo, Maravillas Rojo, és també militant del mateix partit.

Les competències que la Generalitat de Catalunya té sobre el problema de l'atur estan també en mans d'un consellera del PSC, Mar Serna, que completa d'aquesta forma un equip del mateix partit, tant a Catalunya com a tot l'Estat.

La solució del problema no és fàcil, perquè tot i que l'atur creix amb menys força, la realitat és que segueix creixent. A més, les previsions de la Unió Europea indiquen que l'Estat espanyol, amb gairebé un 19% d'aturats, és un dels països en pitjor situació.

A Catalunya, més de 12.000 persones s'han sumat durant el mes d'octubre a les llistes de l'atur, situant la xifra total de desocupats en 543.603 persones. La pujada, d'exactament 12.251 (un 2,31% més), a més, situa el creixement anual de l'atur en 165.604 persones, un 43,81% més que l'any anterior.

Catalunya, tercera comunitat que més aturats suma durant l'octubre després d'Andalusia i Castilla la Mancha, és la segona comunitat amb major taxa d'atur, només superada per Andalusia, que després de sumar 20.870 nous aturats arriba ja als 844.400 aturats.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Hem de dir prou als sociates, Igualada, 04/11/2009 - 11:11

Tot el que gestionen els socialistes s'en va al carall, aixo si, les seves butxaques ben plenes.

#2 Patrici, Catalunya de dol, 04/11/2009 - 08:06

Una foto esperpèntica. Surten 2 que mai han estat capaços d'impulsar cap negoci o participar-ne (Corbacho i Montilla). Això si viuen molt bé de la mamella pública des que van arribar de fora del nostre país!!!! Fotem-los fora!!! Aprofitats!!!!

#1 Marcel, Sant Just Desvern, 03/11/2009 - 23:11

Ni la señora Mar Serna ni el senyor Corbacho em semblen les persònes més idònies per a conduïr la pitjor crisi laboral dels darrers 60 anys. No fan ni allò que poden fer les administracions i no entenen les empreses. que son les que creen ocupació.