Publicitat
Economia · 3 de Novembre de 2017. 20:34h.

L'atur creix a Catalunya més que enlloc

Foment demana "estabilitat institucional"

L'atur creix a Catalunya més que enlloc

Joaquim Gay de Montellà, en una foto d'arxiu

L'atur creix a Catalunya un 3,7%, l'increment més elevat del conjunt d'Espanya al mes d'octubre. El nombre d'aturats a Catalunya ha augmentat a 14.698 persones, la qual cosa suposa un increment del 3,67% respecte al mes anterior, deixant un total de 415.071 persones desocupades a Catalunya. 

Pel que fa a la contractació, s'han efectuat més contractes que en el mes anterior (5.388 contractes més), i es manté la dualitat entre els contractes temporals i els indefinits.

La patronal Foment del Treball considera que "aquest augment tan rellevant ens obliga a estar expectants en els pròxims mesos per valorar si s'està produint un cert alentiment del creixement econòmic i fins a quin punt la inestabilitat política i institucional pot repercutir en el creixement de l'ocupació". Foment del Treball també "veu urgent generar un clima d'estabilitat institucional i seguretat jurídica per garantir el creixement econòmic i de l'ocupació", i ha demanat "no crear alarmismes perquè la tendència interanual segueixi sent positiva" Així i tot, Foment del Treball "valora negativament les dades d'atur corresponents al mes d'octubre".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#8 Ona, Valls, 05/11/2017 - 21:42

Quan no siguem rentables a espanya, no caldrà que demanem la independia, ja ens fotaran fora ells.

#7 Xanxo, Xina, 04/11/2017 - 12:20

y espera, q esto solo es el comienzo....

#6 Mefisto, BARCELONA, 04/11/2017 - 10:35

I VOSTÈ, MESTRE EN GAY SABER, NO ERA DELS DE LA EQUIDISTÀNCIA I EL "PARLEM-NE" FA QUATRE DIES? LA COVARDIA DELS EMPRESARIS DE CATALUNYA HA ESTAT UN ELEMENT FONAMENTAL PEL QUE HA PASSAT (FAINÈ INCLÒS). NO VAN ACTUAR AIXÍ ELS D'ESCÒCIA ... QUAN APRENDREU QUE AMB FANÀTICS I POCAVERGONYES HO HI HA TRACTES POSSIBLES?

#5 Ram, Terrassa, 04/11/2017 - 10:09

Se puede entender que un nacionalista y oligarca con pasta quiera independencia para continuar llenándose los bolsillos, pero que un empleado o cualquier currante les ayude, es el colmo, simplemente porque esto no sale gratis, hay que pagarlo con huida de empresas, y por consiguiente, pérdida de empleo.

#4 Prucess: paro y pobreza., Sitges, 04/11/2017 - 09:49

Un negocio que se supone hubiera creado algunos puestos de trabajo, paralizado:
"No es sólo Messi el que ha parado su local de playa. Es que en Cataluña no se mueve nada. Las inversiones se han frenado en seco"
https://cronicaglobal.elespanol.com/business/proces-acaba-ultimo-proyecto-leo-messi_97613_102.html