Publicitat
Economia · 22 d'Octubre de 2020. 12:59h.

L'ANC recupera la insubmissió fiscal

Hisenda va embargar un restaurant que va fer el mateix

L'ANC recupera la insubmissió fiscal

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat una campanya per animar els catalans a practicar la insubmissió fiscal a l'Estat espanyol i dipositar els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya per tal de situar "el nostre govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l'Estat espanyol".

L'entitat sobiranista ha animat "les persones físiques, empreses, entitats, autònoms, administracions públiques, sindicats, patronals i partits polítics a pagar tots els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola".

També subratlla que "d'aquesta manera, empenyem el Govern de la Generalitat a enfortir l'Agència Tributària de Catalunya, una eina d'estat indispensable, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d'informació tributària".

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie ha detallat que "el lema de la campanya és 'Jo pago a Catalunya'" i ha animat "tots els catalans i catalanes a fer-ho". "El que volem és reconèixer a la Generalitat l'autoritat de recaptar impostos i situar-la en una posició de força", ha afegit.

El vicepresident de l'entitat, David Fernàndez, per la seva banda, ha manifestat que tenir el control de la caixa ha de ser clau per al moment de ruptura amb l'Estat". "Quan la gent pressiona, la Generalitat ha de preparar-se per estar a l'altura. Els empenyem i els demanem tenir sentit d'estat", ha remarcat.

Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, la parella d'empresaris que va impulsar l'any 2012 la plataforma "Diem Prou!" en suport a la insubmissió fiscal, va haver de tancar el restaurant Siurana a finals del 2019. Els propietaris van denunciar aleshores que "l'Agencia Tributària espanyola ens va revocar al juny el NIF i va procedir a bloquejar-nos els comptes de l'empresa".andre.jpg

 

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#27 bejota, bcn, 12/05/2021 - 17:48

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#26 VRaptor, Alicante, 10/05/2021 - 21:10

Espero que al estar desgraciadamente con el restaurante cerrado, la Generalitat haya estado a la altura de las circunstancias y haya contribuido a resolver la situación personal de estos dos contribuyentes, tal vez un pequeño enchufe en cualquier departamento, sería lo justo.

#25 bejota, bcn, 04/05/2021 - 17:44

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#24 bejota, bcn, 23/03/2021 - 12:23

N.B.EL PROBLEMA ES QUE CATALUÑA ESTÁ EN MANOS DE TOTAS Y COLAS COMO DIRIA JACINTO BENABENTE.

#22 Ojotuerto, Calafell.tab, 23/10/2020 - 08:39

Siempre que manejen la generalitat, y si la pierden??? Recomendarían lo mismo?????