Publicitat
Economia · 3 de Desembre de 2016. 15:00h.

L'altra promesa incomplerta de Rajoy

No ha suprimit els ponts com va prometre en el discurs d’investidura del 2011

L'altra promesa incomplerta de Rajoy

Mariano Rajoy

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha incomplert la promesa d’acabar amb els ponts festius que va fer durant el seu primer discurs d’investidura l’any 2011. Cinc anys després, el calendari laboral no s’ha modificat i la propera setmana per exemple, es mantenen els festius previstos per dimarts i dijous. L’incompliment s’afegeix al fet que el seu executiu pugés els impostos (IRPF, IVA i IBI), tot i que durant la campanya electoral el PP proposava baixar-los.

Rajoy va assegurar que volia acabar amb els ponts pel “cost” que suposaven per l’economia i proposava traslladar als dilluns els dies festius que caiguessin entre setmana. "Per fomentar l'eficiència del mercat de treball, entre altres mesures, racionalitzarem el calendari laboral per fer compatibles els drets d' els treballs amb la competitivitat de les empreses. En concret, abordarem els costos que per a la nostra economia suposen els ponts, de manera que es traslladaran les festes a dilluns més pròxim, amb l'excepció d'aquelles dates de major arrelament social”, va dir durant el discurs.

La proposta havia estat presentada per les patronals CEOE i Cepime. El Govern espanyol va calcular que de tirar endavant, la mesura milloraria la producció industrial en 2.000 milions d'euros.

5 Comentaris

Publicitat
#3 JUANICO, Barcelona, 04/12/2016 - 23:52

No vamos a aumentar los impuestos... no vamos a copiar ni ningunear los impuestos que otros avanzan ( depósitos bancarios y bebidss azucarsdas)... no vamos a ....

#2 Jax el boletaire, Vic , 03/12/2016 - 17:59

Los puentes solo los disfrutan los funcionarios y okupantes de servicios publicos de la generalitat y las demas.
Autonomos y trabajadores no tienen ni puentes ni pasarelas.

#2.1 Karhu, Bcn, 04/12/2016 - 00:31

Si hubiera tantos funcionarios (no se porque especificas solamente cataluña) como para provocar esas retenciones en puentes no tendriamos tanta crisis ;)

#2.2 Manolio, Barcelona, 04/12/2016 - 23:48

Es que los empresarios (privados) se quejan de vicio !!!

Y ccon los recortes, no creo que les de a los funcionarios para crear las retenciones de salida... quienes seran pues los que marchan de puente ???
Jubilados? Extranjeros? Los reyes magos de vaxaciones ? ....

#1 Relamarinera, Vilanova, 03/12/2016 - 17:36

La "faena" es para los muchos que cobran su nómina legal en metálico, porque no pueden domiciliarla en banco.