Publicitat

El tancament afectarà 20.000 treballadors indirectes

L'altra Nissan

Protesta per Nissan en una foto d'arxiu (foto: Matías Chiofalo)

Treballadors d'empreses que fabriquen components d'automoció per a Nissan com Acciona, Magna, Tachi o Marelli, entre d'altres, s'han manifestat aquest divendres a la Zona Franca en contra del tancament de la planta de la multinacional japonesa. Una decisió que, segons la Coordinadora de Proveïdors i Subcontractes, deixarà sense feina a unes 20.000 persones.

Més d'un miler de persones han encerclat la fàbrica de Nissan -de més de 500.000 metres quadrats- i han tallat durant uns minuts el trànsit de dos carrers del polígon de la Zona Franca per ser reconeguts en igualtat de condicions amb els treballadors de la mateixa automobilística i poder negociar amb les administracions i la patronal la defensa dels seus llocs de feina. Els manifestants han cridat proclames com “no el tancament”, “ens estem fent visibles” o el “mateix sostre, mateixos drets”.

Les companyies subcontractades i afectades per la marxa de Nissan són més d'una vintena: A. Raymond Tecniacero, Ames- Aleaciones de Metales Sinterizados, Calsonic Kansei Spain, Continental Automotive, Denso Barcelona, Faurecia Interior Systems, Flexngate Plásticos, Gestamp Esmar, Grupo Componentes Vilanova, Hayes Lemmerz Barcelona, Kautex Textron Ibérica, Lear Corporation Holding Spain, Magna Mirrors España, Magna Seating Spain, Mahle Behr Spain, Manufactura Moderna de Metales, Novares Ibérica, Nifco Products España, Robert Bosch GMBH, Saint-Gobain Cristaleria, Snop Estampación, Socima, Trety i Zanini Autogrup.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 12/06/2020 - 22:34

Y muchos de ellos todavía seguirán votando a Torra, Sánchez o Colau.

#7 Pere, Girona, Spain, 12/06/2020 - 21:40

Que vagin a parlar amb Janet Sanz, que té un pla de reconversió força interessant.

#6 Masias , Mis posaderas , 12/06/2020 - 21:26

Desde que Franco murió, estos del noreste no levantan cabeza.

#5 Dado Esteller, Badalona, 12/06/2020 - 20:15

que devuelvan las subvenciones recibidas. Si esto no es posible, pues ya se ve el control financiero no de Madrid, de la Plaça Sant Jaume. Yo creo que sí las devolverán, si no sería un muy mal augurio de gestión del dinero público que dejaría en un malísimo lugar, a la Generalitat.
Pero bien la seguirán votando muchos de los futuros despedidos

#4 Dado Esteller, Badalona, 12/06/2020 - 20:14

Por más visibles que os hagan los medios, aunque cada día no os olviden desde la CCMA, en especial TV3 y Catalunya Ràdio, que no lo creo, estáis sentenciados. Ojalá me equivoque.
Lo que han de hacer es que paguen el máximo de indemnizaciones, que no se vayan de rositas y si se van que se pinchen (que la empresa pague lo máximo posible) y sobreto