Publicitat
Economia · 16 de Gener de 2013. 18:25h.

La Zona Franca guanya pes

Arcese i Maresa aposten pel parc logístic del consorci barceloní

La Zona Franca guanya pes

Imatge del Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona

El Parc Lgístic de la Zona Franca de Barcelona (PLZF) continua guanyant atractiu per a les empreses. Així, Arcese España SAU, companyia especialitzada en serveis logístics i de transport de mercaderies, ha renovat la seva confiança cap a aquestes instal·lacions, on ampliarà la superfície llogada actualment i passarà a ocupar tres mòduls de la nau D42, amb una superfície total de 6.600 metres quadrats.
 
Arcese España forma part del Gruppo Arcese, companyia logística internacional d'origen italià que compta amb 4.000 treballadors en dotze països. Amb una de les flotes de camions més grans d’Europa, el Gruppo Arcese és un referent en el transport terrestre, marítim i aeri. A més, ofereix solucions logístiques de caràcter individualitzat als seus clients, facilitant la cerca de solucions que garanteixin la creació de valor afegit.
 
Un altre client que manté la seva aposta pel PLZF és Maresa (Marítmas Reunidas, S.A.), companyia logística espanyola líder en els sector de la càrrega aèria, la paqueteria urgent i el tractament de productes peribles. Present al Parc Logístic des del 2002, Maresa ha decidit allargar l’actual contracte de lloguer, de 2.031 metres quadrats, fins l’any 2014.
 
Maresa, fundada l’any 1954, ha evolucionat des dels seus inicis en el transport marítim i terrestre, cap al transport aeri entre la península i les Illes Canàries i Balears. Així mateix, la companyia és una de les més destacades en serveis duaners i de transport a Ceuta, Melilla, Gibraltar i Andorra. Maresa compta amb 17 delegacions a Espanya que sempre gestionen de forma directa els enviaments, aconseguint així millorar els temps de trànsit i la seguretat de tot el procés.
 
Parc Logístic de la Zona Franca, societat participada pel Consorci de la Zona Franca i Saba Parcs Logístics, compta amb 130.000 metres quadrats de naus logístiques d’última generació dividides en nou edificis i 35.000 metres quadrats d’oficines representatives dividides en tres edificis, que són les seus corporatives del Consorci de la Zona Franca, Abertis Infraestructures i Saba Infraestructures.
 
Ocupa una superfície total de 41 hectàrees a la Zona Franca de Barcelona, a tocar de la Ronda Litoral, i té en el seu entorn immediat la Fira i el Port de Barcelona, l’àrea econòmica de L’Hospitalet, l’estació de tren de mercaderies de Can Tunis, les rondes de Barcelona i un ràpid accés a l’aeroport de El Prat. El projecte Parc Logístic està considerat un dels més rellevants de la Barcelona actual i l’any 2014 comptarà amb una estació pròpia de la L9 del metro.
 
De la seva banda, el Consorci de la Zona Franca és una entitat pública de promoció econòmica que es finança íntegrament per fons propis i que gestiona el Polígon Industrial de la Zona Franca, la plataforma productiva i logística de Barcelona, de vora uns sis milions de metres quadrats d’extensió.
 
El Consorci té el seu camp d’activitat primordial en l’immobiliari industrial en polígons i parcs tecnològics, tant a Barcelona com a fora de la ciutat, i també gestiona oficines i sòl urbà en l’àrea metropolitana de Barcelona, així com edificis singulars. Organitza, a més a més, fires i esdeveniments d’interès empresarial com la immobiliària BMP i la logística SIL.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat