Publicitat
Economia · 5 de Gener de 2011. 19:44h.

La Xina ve al rescat

Ha signat contractes amb Espanya per 5.700 milions

La Xina ve al rescat

El viceprimer ministre xinès, Li Keqiang, en una imatge d'arxiu

El viceprimer ministre xinès, Li Keqiang, s'ha reunit aquest dimecres amb José Luis Rodríguez Zapatero al palau de La Moncloa, on s'han firmat 16 acords comercials, quatre dels quals amb el sector públic, per un valor total de 5.700 milions d'euros.

El mandatari xinès ha arribat a Espanya per una visita oficial de dos dies amb un important caràcter comercial. La Xina ha anunciat la seva intenció de continuar comprant deute espanyol i convertir-se en un aliat d'Espanya.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha presidit una trobada entre Li Keqiang, acompanyat d'una cinquantena de representants d'empreses xineses, amb l'elit empresarial espanyola.

Pedro Solbes, exministre d'Economia, ha explicat que la Xina expressa d'aquesta manera la seva confiança i suport a l'economia espanyola. També ha destacat la bona impressió del país asiàtic sobre les empreses espanyoles davant la crisi econòmica.

De la seva banda, el vicepresident primer de la CEOE, Arturo Fernández, ha destacat la importància per Espanya de la confiança de la Xina i ha dit que les relacions entre els dos països han de ser més fluides i amb més col·laboració pública i privada.

També, el president de les cambres de comerç, Javier Gómez-Navarro, ha destacat els punts clau d'aquesta injecció de diners: les energies renovables, les infraestructures, la gestió sanitària i la tecnologia.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat