Publicitat
Economia · 14 de Febrer de 2011. 22:19h.

La Xina ja és la segona economia mundial

Supera oficialment el Japó pel valor del PIB el 2010

La Xina ja és la segona economia mundial

El president de la República de la Xina, Hu Jintao, en una imatge d'arxiu

Des del 1968 el Japó ha estat segona al rànquing de les economies més poderoses, només superat pels Estats Units, però això ha canviat per l'auge de la Xina. Pequín ja ha anunciat un PIB de sis bilions de dòlars el 2010, mentre que el del Japó s'ha quedat en 5,47 bilions.

De fet, el país nipó ha aconseguit un creixement del 3,9% després de tres anys de caigudes i un 2009 especialment dur, amb una contracció del 6,3% a causa de la crisi global.

Tot i això, però, el creixement de la Xina ha estat imparable: d'un 10,3% el 2010 i d'un 9,2% l'any anterior, fins al punt que diversos estudis apunten que si manté aquest ritme podria superar els Estats Units d'aquí a vint anys.

La Xina i el Japó, però, encara estan lluny pel que fa al repartiment de la renda per càpita: la dels nipons és deu vegades superior a la dels xinesos.

El Govern japonès no s'ha mostrat preocupat per la pèrdua de posició en el rànquing d'economies mundials. El ministe del ram, de fet, ha afirmat, després de felicitar la Xina, que no lluiten "per ser els primers, sinó per millorar el benestar de la població".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat