Publicitat
Economia · 1 de Febrer de 2012. 18:23h.

La victòria de Madrid

L'economista Francesc Cabana admet que és "la capital política, financera i industrial”

La victòria de Madrid

Les torres de Plaza Castilla, en una foto d'arxiu

L'economista Francesc Cabana ha assenyalat que "els que manen són a Madrid. Madrid fa un segle era la capital política, ara és la capital política, financera i industrial”.

El president de l'Ateneu Barcelonès ha remarcat, en una entrevista a TV3, que "la burgesia catalana té poc poder polític, està acomplexada, té por del poder central. Li podem demanar que tingui més empenta i més confiança en la seva gent, tot i que l’esperit emprenedor encara hi és”.

Malgrat tot, Cabana ha indicat que "estem molt més endavant que al 1898, estem molt millor. Catalunya està molt millor des del punt de vida polític, social i de renda. Catalunya va avançant en períodes llargs, de 25 anys. Comparat amb l’any passat estem pitjor, però millor si mirem 25 anys enrere”.

Al respecte, ha assegurat que l'acte a l'Ateneu Barcelonès de dimarts pel pacte fiscal "no va ser un acte polític; va ser un acte de la societat civil. Als polítics els vam informar, no els vam convidar, però els vam agrair que vinguessin. Hi podia entrar tothom que volgués”. “Suposo que el PP i Ciutadans tenien les seves raons per no venir”, ha afegit.

Cabana ha reblat que "quan hi ha retallades a la sanitat i l’educació a Catalunya, no pot ser que hi hagi comunitats que tinguin uns pressupostos superiors als de l’any passat, quan nosaltres hem de retallar”. "L’economia catalana està patint molt a causa del dèficit fiscal que anem arrossegant", ha dit.

També ha reconegut que “a Catalunya, la bombolla immobiliària ha estat un error greu. Els preus dels immobles no havien de créixer indefinidament, ho sabíem des de fa 500 anys”.

L'economista ha desitjat que "els meus fills i néts vegin una Catalunya integrada dins d’una Europa, que, de fet, no sé com serà”.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#24 XAVIER FABRA, BCN PAISES ESPAÑOLES vvñ, 02/02/2012 - 09:59

parece mentira que los inadaptados se sigan tragando la mentiras nacionalistas , la buerguesia catalana sin franco no es nada , mirad ahora como esta la famosa textiles cat. como dijo el torero alfonso lopez tena el independentismo esta estancado como la industria,, señor arturo declare la indepe ya

#24.1 tas, la meca, 02/02/2012 - 11:27

Cuantas tonterías en tan poco espacio, madre mía...

#23 SantJordiet, Girona, 02/02/2012 - 08:10

Impost de societats més baix? Impost de successions eliminat? Aeroport deficitari? AVEs provincians i sense connexió a Europa. Potser heu llegit cap mitjà de comunicació seriós que ho pugui corroborar? Fum fum fum i no és 25!

#22 SantJordiet, Girona, 02/02/2012 - 07:48

"La victòria de Madrid" en deute, jo no voldria fer els pressupostos de Madrid per amortitzar-la. Podem pensar en que volen vendre fum? Una burra malalta?

#21 JJJJ, Madrz, 02/02/2012 - 00:45

I si fem un grup independentista marileny, que lluite per la sobirania de la comunitat autonoma, amb els seus fets diferencials i que en lloc de que la gent treballi, que es dediquin a fer referendums i coses semblants. Així esfonsem aquella ciutat rapit, al menys aqui ha anat força be!

#20 anti-liberal, Cat, 01/02/2012 - 22:06

Se'm en fot.