Publicitat
Economia · 22 d'Agost de 2019. 21:45h.

La venda de Codorniu i Freixenet enfonsa el preu del raïm

Ara paguen 30 cèntims el quilo i abans entre 42-45

La venda de Codorniu i Freixenet enfonsa el preu del raïm

Jordi Baiget, quan era conseller d'Empresa

La davallada del preu del raïm és conseqüència de la venda de Freixenet i Codorniu a un grup alemany i un fons inversor nord-americà, respectivament. Els viticultors denuncien que els grans cellers paguen actualment el quilo de raïm a 30 cèntims, mentre que la campanya del 2018 -abans de la venda de les principals cavistes catalanes- el preu era d'entre 42 i 45 cèntims.

El grup alemany de vins i escumosos Henkell va adquirir el 50,7% de les accions de Freixenet per 220 milions d'euros. Per la seva banda, el grup inversor dels EUA Carlyle va comprar més del 55% de Codorniu per 300 milions d'euros. Ambdues operacions econòmiques es van dur a terme l'any 2018.

El coordinador comarcal de l'Alt Penedès d'Unió de Pagesos, Rafael Ramon, ha explicat a e-notícies que “una de les primeres decisions que van prendre els nous propietaris va ser rebaixar el preu del raïm”. Una decisió que va repercutir en la resta de cellers, perquè “Freixenet i Codorniu marquen el preu”, segons Ramon.

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès han decidir mantenir la vaga del cinc de setembre, després no arribar a cap acord amb els representants de Freixenet, Codorniu i Vallformosa, i de diverses cooperatives, aquest dijous. La reunió s'ha celebrat a la seu de l'INCAVI a Vilafranca del Penedès i ha estat presidida per la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig.

El llavors conseller d'Empresa, Jordi Baiget, va contestar a pregunta d'e-notícies que el Govern estava "amatent" amb el procés de venda de Freixenet, però no va aclarir quin seguiment estaven fent. "A nosaltres ens importa una decisió d'aquest estil", va afegir.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Xesco, SQV, 24/08/2019 - 12:20

Es una pena. Ara els viticultors ja no podran dir que Espanya els roba. Ara ja poden anar a plorar devant d'en Trump o de la Merkel que ben segur els hi donaran molt de carinyo i comprensio. Us sentia-ho oprimits? Ara sabreu el que es opresio en mans de les multinacionals explotadores ianquis i alemanyes. Que vagi de gust

#11 Mustafá Alí Megda, Salt, 23/08/2019 - 19:58

Cuando Califato está implantado se permitirá sólo leche de camella paisa,alcohol cosa de perros infieles.

#10 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 23/08/2019 - 15:13

Cuando se iban las empresas y bajaban las ventas de cava en el resto de España, los separatas catetos repitiendo las consignas de los golpistas decían :... ¿Acaso se van a llevar las cepas??. Menuda panda de gilipollas.

#9 Manuel, Barcelona, 23/08/2019 - 14:21

Yo tenía un tractor amarillo

#8 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 23/08/2019 - 14:13

Me temo una soluciòn "canal segarra-garriges". que se abone la.diferencia.por supesto. Paga Tabarnia. Por eso.meter a Cubellas y Cunit en la vegeria Penedes, con los IBIs de la costa pagan los pabellones del interior. Yo me he pasado al Lambrusco al Jumilla y al cava extremeño....Soy Open Wine.... volem acullir buenos.Wines al mejor precio