Publicitat
Economia · 3 d'Agost de 2010. 22:27h.

La vaga que fa més por

Els controladors aeris decideixen una aturada en ple mes d'agost

La vaga que fa més por

Una imatge de la torre de control de l'aeroport del Prat

Els controladors aeris han votat en massa a la consulta organitzada per la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) i han decidit que faran vaga. Hi han participat el 92% dels més de 1.800 controladors i el 98% han votat favorablement. La vaga es produirà a partir del 15 d'agost perquè calen deu dies per convocar una vaga legal.

La concreció de les dates és feina de la junta directiva, i el sindicat ha convocat una roda de premsa aquest dimecres a Madrid per donar més informació sobre la vaga per donar resposta al decret aprovat pel Govern espanyol que fixa els descansos dels controladors.

Aquesta serà la primera vaga legal protagonitzada pels controladors aeris de l'Estat i dificultarà l'activitat dels aeroports en un dels mesos de l'any de major activitat aèria. El president de l'USCA, Camilo Cela, ja va exposar que convocar una vaga és l'única decisió possible per "salvar la dignitat" dels controladors.

L'assemblea convocada a nivell estatal tenia un únic ordre del dia, decidir si feien vaga o no durant aquest mes d'agost, i han decidit que sí. Serà una resposta al decret aprovat divendres passat pel Consell de Ministres sobre les jornades i el descans d'aquest col·lectiu que, segons els sindicats, "ha dinamitat la negociació" que estaven duent a terme les dues parts.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat