Publicitat
Economia · 11 de Març de 2009. 21:48h.

La UGT, en peu de guerra amb el PSC

"Indignació" al sindicat amb Iceta, que va dir que en quant a salaris, "s'ha estirat més la mà que la màniga"

La UGT, en peu de guerra amb el PSC

D'esquerra a dreta, Joan Ferran, Miquel Iceta i Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya

La UGT de Catalunya ha difós un comunicat en el que indica que "vol manifestar la seva indignació per les declaracions de Miquel Iceta afirmant que en els darrers anys, en quant a salaris, 's'ha estirat més la mà que la màniga' i que 'els sous s'han d'ajustar a la productivitat i a la disminució de la inflació'". S'afegeix que "el nostre sindicat demana a Iceta i també al president Montilla (declaracions d'aquest dimarts demanant congelació salarial als funcionaris, i a tots els treballadors que treballin més per menys sou) que no es deixin emportar per les pressions dels empresaris i que recordin que a Catalunya més d'un milió de treballadors cobren sous per sota dels 1.000 euros. És evident que aquests catalans han de fer 'mans i mànigues' per arribar a fi de mes".

Segons la UGT, "la realitat demostra que els salaris han estat creixent per sota de la inflació durant més de deu anys, fent perdre capacitat adquisitiva als treballadors". També diu que "a més, el creixement dels darrers anys de l'ocupació en sectors de baixa productivitat, com la construcció i els serveis molt intensius en mà d'obra (i per tant, de baixa productivitat) és el que ha fet baixar la mitjana de la productivitat catalana".

"Per tant", conclou la UGT, "en salaris, és absolutament fals que s'hagi allargat més la mà que la màniga, ans al contrari. Hem gaudit d'un període de molta generació d'ocupació que, d'una banda, era inestable (ja s'ha destruït el 40% de la ocupació generada els darrers anys) i que, d'altra banda, ha anat associada a uns salaris dels treballadors que no han crescut al ritme dels beneficis que han generat, uns beneficis i sous d'alts càrrecs i de directius que sí són l'origen de la crisi que estem vivint".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 psssssssssssss, barna, 12/03/2009 - 23:20

El que haurien de fer els sindicats , es convocar vaga general!!!

VOLEM UN ERO AL GOVERN

#1 Enric, Tarragona, 11/03/2009 - 23:00

Quina hipocresia...i ell per justificar-se dirà que se l'ha congelat, però que li posin un sou de 900€ al mes i a veure què diu...