Publicitat
Economia · 29 de Gener de 2010. 20:55h.

La UE permetrà més toxicitat en la fruita seca

Prepara una normativa que flexibilitza els límits permesos en ametlles, avellanes i pistatxos

La UE permetrà més toxicitat en la fruita seca

Imatge de fruits secs

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha denunciat en un comunicat que la Unió Europea (UE) està "en procés d’adopció d’una normativa que flexibilitza els límits de toxicitat permesos en ametlles, avellanes i pistatxos".

S'afegeix que "en concret, el reglament modificaria a l’alça els continguts màxims d’aflatoxines autoritzats en determinats fruits secs amb relació als que estan vigents actualment".

"Les aflatoxines", diu la FCAC, "són contaminants naturals provocats per la infecció d’un fong que han demostrat la seva perillositat com agent causal d’un seguit d’alteracions i quadres patològics que poden afectar tant a animals com a l’home. La seva elevada toxicitat, a través de la contaminació de determinats aliments com la fruita seca, suposa un risc elevat per la salut".

També afirma que "a Catalunya, la producció de fruita seca es caracteritza per no tenir problemes de contaminació d’aflatoxines, ja que les condicions de maneig del cultiu, les característiques ambientals i l’acurat emmagatzematge a què és sotmès el fruit així ho permeten".

S'indica que "la FCAC reclama una intervenció urgent del Govern espanyol, donat que el Consell de Ministres de la UE ja va decidir no oposar-se a aquest reglament de flexibilització dels límits de toxicitat permesos. Si el Parlament Europeu no rebutja la proposta en el termini de tres mesos, la Comissió de Brussel·les podrà adoptar formalment la normativa".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Bioquímic, Universitat catalana, 30/01/2010 - 17:10

Per raons climatològiques, els fruits secs catalans no porten aflatoxines (extremadament cancerígenes). És una oportunitat d'or per etiquetar-los diferencialment i ajudar els nostres pagesos.

#2 Jaume Sessena, barcelona, 30/01/2010 - 14:44

La UE fomenta els productes d'Europa. Bon blog d'economia internacional en català: www.ekonomicus.wordpress.com

#1 josepxicot, barcelona, 30/01/2010 - 12:20

Jo sòc persona amb problemes amb l´ista
mina,això vol dir que elf fruits secs,si sòn
tractats amb productes m´haure de donar
de baixa de consumir els fruits sec que es
fan a la nostra terra.Anem bè.