Economia · 6 de Juny de 2012. 04:23h.

La UE ja prepara el rescat de la banca espanyola

'Die Welt' informa que Brussel·les està organitzant una línia de crèdit preventiva

La UE ja prepara el rescat de la banca espanyola

Imatge de la seu del BCE a Frankfurt

Les autoritats europees estudien oferir a Espanya una línia de crèdit preventiva a través del fons de rescat europeu per ajudar a apuntalar el seu sector bancari, segons informa el diari alemany Die Welt, que cita diverses fonts que no identifica.

"Espanya podria sol·licitar aquest ajut preventiu abans fins i tot de les eleccions gregues i que el Govern [espanyol] presenti l'informe sobre els seus bancs", assegura en un avançament d'un article que es publica aquest dimecres.

La notícia del diari alemany assenyala que aquesta línia de crèdit donaria a Espanya l'opció d'intentar captar fons propis per a la recapitalització dels bancs i, després, recórrer a aquesta ajuda externa en cas que no aconsegueixi prou finançament.

En concret, apunta que la línia de crèdit estaria disponible a mitjan mes de juny perquè Espanya pugui rebre el finançament en cas que empitjori la situació.

Es tractaria d'una solució de compromís entre la negativa de la cancellera alemanya, Angela Merkel, a un mecanisme directe i immediat per a rescats directes als bancs, sense la garantia dels estats, i la insistència espanyola a no demanar un rescat com a Estat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 pepe, andorra, 06/06/2012 - 18:43

Yo tambien quiero q me rescaten por la cara despues de derrochar el dinero y llevarmelo a las caiman. Si un banco lo ha echo mal, q se aguanten sus accionistas y cierre como hacemos todos cuando un negocio nos va mal. Claro q entonces saldrian los expedientes de creditos no pagados de los partidos.,

#1.1 Toni, Organyà, 06/06/2012 - 21:16

Amic Pepe d'Andorra capital mundial de la consanguinitat. El problema dels bancs no és el socis si no els clients. Quan tu tanqués els clients van a un altre lloc, quan un banc tanca els clients perden els esforços de tota la vida. És diferent, llavors salvar bancs sí, salvar accionistes no.