Publicitat
Economia · 31 d'Agost de 2010. 19:47h.

La UE intenta reforçar la lluita contra els productes falsificats

Cimera amb la Xina durant l'exposició mundial de Xangai

La UE intenta reforçar la lluita contra els productes falsificats

Šemeta, en una imatge d'arxiu

El comissari europeu responsable de Fiscalitat, Unió Duanera, Auditoria i Lluita contra el Frau, Algirdas Šemeta, inaugurarà aquest dimecres una conferència internacional a l'Exposició Mundial de Xangai de 2010 sobre l'establiment de ponts per facilitar el comerç entre la Xina i la UE. L'objectiu de la conferència és explorar maneres de reforçar la cooperació duanera entre la UE i la Xina, per tal de permetre un intercanvi comercial fluït entre ambdues parts a la vegada que es proporciona als ciutadans un nivell elevat de protecció.

La seguretat de la cadena de subministrament, la lluita contra el contraban (especialment de cigarrets) i la protecció dels drets de propietat intel·lectual seran alguns dels temes tractats. La Xina és el segon soci comercial de la UE després dels EUA i la seva principal font d'importacions. Per altra banda, la UE és el principal mercat exportador de la Xina. En conseqüència, tant la UE com la Xina tenen un interès real a garantir que els productes segurs, autèntics i legals puguin entrar fàcilment als mercats de l'altre.

El comissari Šemeta estarà tres dies a la Xina, on debatrà temes clau en relació amb les duanes i les mesures contra el frau amb autoritats nacionals i representants empresarials, i visitarà el port de Xangai per poder veure directament com funcionen els controls duaners xinesos.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat