Publicitat
Economia · 12 de Juny de 2009. 20:49h.

La UE dóna prioritat al corredor mediterrani

Montilla ho qualifica de "gran notícia"

La UE dóna prioritat al corredor mediterrani

Trobada entre el president Montilla i el president del Consell Regional de Rhône-Alpes, Jean-Jack Queyranne. Foto: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que és “una gran notícia” que els ministres de transport de la UE acordessin situar el corredor mediterrani com una de les infraestructures prioritàries de la futura xarxa europea ferroviària de transport de mercaderies.
 
“És una gran notícia que s’hagi considerat aquesta xarxa com una xarxa prioritària, com un corredor prioritari. És una reivindicació que estàvem fent i al final el Govern espanyol hi ha apostat de debò i els ministres de la UE del ram del transport ho han considerat. Crec que és una bona notícia per Catalunya”, ha afirmat el cap del Govern.
 
També ha dit que “ara sí que això va de debò”, perquè “hi ha una decisió política presa” que garanteix que s’hi destinaran els recursos necessaris. “S’acceleraran les obres que hi ha en curs, i [el corredor] serà una realitat, esperem que en un període de temps raonable i, per tant, els nostres ports i les nostres empreses puguin estar en millors condicions per competir”.
 
Finalment, ha assenyalat que la proposta de la UE “garanteix la competitivitat” del futur corredor mediterrani, “entre altres coses pel volum de mercaderies i per la importància dels nostres ports, i que no tenen altres ports de l’Atlàntic a la península”.
 
Montilla ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita al Palau de la Generalitat d’una delegació de la regió francesa de Rhône-Alpes, encapçalada pel president del Consell Regional, Jean-Jack Queyranne. De la trobada se’n derivarà la signatura d’un conveni de col·laboració entre els dos governs.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ernest, Tarragona, 13/06/2009 - 14:04

Mentiders...
http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009061300_19_600963__Comunitat-Valenciana-corredor-mercancias-propuesto-Fomento-solo-Valencia-Almeria

#1 ton, sallent, 13/06/2009 - 09:22

Montilla, la vostra candidata a les eleccions europees en va fer quasi escarni en el debat devant d´en Tremosa quan li parlava d´aixó, que pasa que ara en sereu els hereus, pandilla d´incompetents espanyolistes, no valeu cinc céntims d´euro