Publicitat
Economia · 22 d'Octubre de 2009. 19:08h.

La Torre Agbar serà francesa

Suez pren el control d' Aigües de Barcelona

La Torre Agbar serà francesa

Edifici de la Torre Agbar de Barcelona

Criteria CaixaCorp, el grup financer que agrupa les inversions de La Caixa, ha arribat a un acord amb el grup francès Suez perquè aquest es quedi amb la majoria del capital del grup Agbar. A canvi, Criteria es quedarà amb la totalitat de l'asseguradora Adeslas.

Amb aquesta operació, el grup francès tindrà el 70% d'Aigües de Barcelona, mentre que Criteria en conservarà entre el 20% i el 25%. I en el canvi, La Caixa obtindrà el 55% de l'asseguradora Adeslas amb la intenció d'integrar-la en el seu grup assegurador, SegurCaixa.

Respecte a les xifres concretes, Criteria CaixaCorp ha signat dos acords de principis, d'una banda amb Suez Environnement i de l'altra amb Malakoff Médéric (grup de previsió social radicat a França) per adquirir el 99,79% del capital social d'Adeslas, per un import de 1.178 milions d'euros.

Criteria vendrà a Suez Environnement la part de la seva participació a Agbar que sigui necessària perquè Suez Environnement assoleixi una participació del 75,01% d'Agbar, en una transacció valorada entre 647 i 871 milions d'euros.

L'operació generarà a Criteria unes plusvàlues (consolidades netes) de prop de 150 milions d'euros, tot i que l'import exacte es determinarà en el moment de tancament de la transacció.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Anna A., Barcelona, 22/10/2009 - 23:57

Li ha fallat l'olfacte, Sr. Rius.
Aquesta notícia és transcendental.
Mereixia la portada.
El groc ha guanyat al blau.
Quina errada!

#1 Papitu, lkhsgfd, 22/10/2009 - 19:46

Doncs aviam si s'animen a enfonsar el supositori