Publicitat
Economia · 1 de Març de 2011. 22:19h.

La societat civil, amb el model català de caixes

Quinze entitats demanen reduir "la participació del capital privat a un màxim del 40%"

La societat civil, amb el model català de caixes

Capçalera del manifest en defensa del model català de caixes d'estalvi

Un total de quinze entitats culturals, sindicals, ciutadanes i socials de Catalunya donen suport ja un manifest que va començar a difondre's a finals del passat any, en defensa del model català de les caixes d'estalvi, davant el procés de reestructuració d'aquestes entitats financeres.

El manifest, titulat "En defensa de les caixes d'estalvi i de la seva funció d'impuls econòmic i social del territori i del país", s'afirma que "cal garantir la funció econòmica, financera i social de les caixes d'estalvi i, per tant, reduir la participació del capital privat fins a un màxim del 40%".

També es defensa el manteniment de "la vinculació de les caixes i del territori, la seva capacitat de promoure l'estalvi, de donar suport a l'autònom i a la petita i mitjana empresa, els projectes empresarials de futur i la participació de la societat civil i les administracions locals en un desenvolupament continuat, rendible i sostenible del territori".

L'última organització que s'ha adherit al manifeiso ha estat la Unió de Pagesos, que destaca en un comunicat que "és inacceptable la transformació bancària de les caixes", i rebutja "la privatització dels seus recursos i l'afebliment de l'obra social".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Terraxa, Terrassa, 03/03/2011 - 09:18

"impuls econòmic i social del territori i del país". Covardia i avarícia, aquests dos mals han dut a les caixes on són ara. Covardia per no voler apostar per innovadors i anar al totxo "segur". Avarícia per què volien fer pilotassos amb el totxo "segur". Fer molts calers amb cap ris.

#3 Kropotkin, Vic, 02/03/2011 - 11:04

Supongo que por modelo catalán se refieren a poder seguir recibiendo créditos sin tener que devolverlos ni pagar intereses. Despues, cuando ya no queda ni un euro, entonces que venga la Generalitat y pague las pérdidas. Impresionante muestra de patriotismo de la "sociedad civil catalana".

#2 Javi, Barcelona, 02/03/2011 - 09:14

Estos no las quieren privadas para poder seguir llevandoselo crudo como ahora. ¿Por qué no las compran estas entidades? Ah no, eso no. Que pongan otros el dinero para yo mangonear a gusto.

#1 iñigo, Salou, 01/03/2011 - 23:15

Cual es el hecho diferencial de las cajas catalanas con respecto a las otras ?