Economia · 17 de Març de 2017. 18:57h.

La setmana negra de Narcís Serra

L'Audiència Nacional acusa l'expresident de Catalunya Caixa de deixar un forat de 720 milions d'euros en operacions immobiliàries

La setmana negra de Narcís Serra

Narcís Serra, en una imatge d'arxiu

L'Audiència Nacional ha imputat l'expresident de Catalunya Caixa, Narcís Serra, l'exdirector general Adolf Todó, i tretze exalts càrrecs més per un presumpte delicte d'“administració deslleial” que hauria causat un forat de 721,38 milions d'euros a l'entitat en una quinzena d'operacions immobiliàries.

La interlocutòria del jutge Ismael Moreno respon a una querella de la Fiscalia Anticorrupció, que va iniciar diligències a instàncies del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària. Segons la denuncia del fiscal, entre els anys 2000-2007, Catalunya Caixa va "executar una intensiva i creixent activitat inversora immobiliària" través de la seva filial PROCAM.

Entre les operacions presumptament irregulars, es troba la compra -a través d'una societat participada per l'entitat- dels terrenys de La Seda d'El Prat de Llobregat, la reparcel·lació d'un poligon del Port de Badalona, o la compra d'uns terrenys annexos a la Llotja de Lleida. Anticorrupció també considera que es van dur a terme operacions immobiliàries irregulars a Portugal i Polònia.

La Fiscalia assenyala que Catalunya Caixa va donar “aval” i “fiabilitat” a la majoria d'aquests projectes confiant en la paraula dels socis que hi participaven, sense informes independents previs. Anticorrupció també indica que gairebé la totalitat de les operacions estaven condicionades a la consecució de tràmits urbanístics “ineludibles” i de “resolució incerta”. Tot això, conclou la Fiscalia, demostraria el “risc” de les inversions.

25 Comentaris

Publicitat
#17 Joant, Lérida, 19/03/2017 - 01:19

Cataluña la comunidad mas corrupta con mas ladrones pero eso no lo muestran en televisión . Han robado miles de millones mas que todo el reto de España

#16 Pepe, Alacant, 18/03/2017 - 23:10

Cuando estuba en activo Serra cobraba legalmente 1,2 millones de euros anuales, tendrá algún que otro incordio procesal pero poco más, el país está repleto de personajes parecidos y por eso así vamos.

#16.1 pepe.----, andorra, 20/03/2017 - 13:18

el peor mal es de la indiferencia de las buenas personas, este señor se puso un sueldo de 200 millones de pelas cuando anteriormente jamas habian cobrado esas cantidades. La culpa no es de el, es nuestra por pemitir q aun este vivo despues de hacer eso.

#15 JOSEP RUIZ, SANTA COLOMA DE FARNERS, 18/03/2017 - 19:39

ESTIMAT NARCIS, ET SONA ENRIC TRUÑO I LAGARES A LA PISCINA DE SANTA COLOMA DE FARNERS ''''''

#14 Adolf Todó a la presó, PROU IMPUNITAT, 18/03/2017 - 09:56

El lladrocini i desvergonyiment de la casta de banquers d'aquest país no s'acabarà fins el dia que algun d'aquests delinqüents sigui condemnat a passar una llarga temporada a la presó i a retornar tots els diners que han robat.

#13 López, l'h, 18/03/2017 - 09:42

En la cárcel no hay sitio para tanto chorizo.