Publicitat
Economia · 5 de Novembre de 2018. 19:28h.

La revisió d'actius llasta el resultat de Naturgy

Sense aquest impacte, hauria augmentat el benefici un 38%

La revisió d'actius llasta el resultat de Naturgy

El president de Naturgy, Francisco Reynés (foto: Naturgy)

Naturgy, l'antiga Gas Natural Fenosa, va perdre 3.040 milions d'euros fins al setembre, davant dels 793 milions de benefici del mateix període del 2017, a causa de la revisió i depreciació d'actius de generació d'electricitat per valor de 4.905 milions que ja havia anunciat, i que ja va afectar els comptes de la companyia al primer semestre.

La companyia que presideix Francisco Reynés ha assegurat que, si només s'haguessin comptabilitzat els resultats recurrents, és a dir, el negoci estricte, la multinacional hauria obtingut uns guanys de 877 milions, un 38% superiors a les del mateix període del 2017. Aquest benefici és conseqüència de la major activitat, menor amortització i menors despeses financeres.

El benefici brut d'explotació va sumar aquests nou primers mesos de l'any 2.976 milions d'euros, un 0,6% menys, encara que sense tenir en compte extraordinaris hauria crescut un 10%, fins als 3.248 milions. L'evolució dels tipus de canvi entre el gener i el setembre va tenir un impacte negatiu de 182 milions d'euros en aquest apartat, i va afectar totes les divises amb les quals opera la companyia, especialment el pes argentí, un efecte divisa que va restar 80 milions al benefici net.

Quan el juny passat Naturgy va presentar el seu nou pla estratègic, ja va anunciar aquesta revisió del valor dels seus actius, realitzada com a conseqüència de l'actualització de les principals hipòtesis i projeccions dels negocis, el que va motivar un deteriorament comptable de 4.851milions d'euros, que impacta significativament i de forma extraordinària sobre el compte de pèrdues i guanys consolidat de l'any.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat