Publicitat
Economia · 10 de Juny de 2012. 12:03h.

La premsa internacional parla de "rescat"

"Espanya s'uneix a Grècia, Irlanda i Portugal en demanar ajuda per sobreviure a la crisi"

La premsa internacional parla de "rescat"

Edició digital de The Guardian

La premsa internacional considera que el rescat del sistema financer que ha demanat l'Estat espanyol a Europa és el quart que es produeix a la Unió Europea (UE) després dels de Grècia, Irlanda i Portugal.

Per exemple, el diari britànic The Guardian destaca que "Espanya s'uneix a Grècia, Irlanda i Portugal en demanar ajuda per sobreviure a la crisi del deute europeu" i afegeix que "Espanya ha renunciat a la batalla en solitari per rescatar els seus bancs".

En el mateix sentit, s'ha pronunciat el diari nord-americà The Washington Post: "Espanya s'ha convertit en el quart país que ha demanat a Europa el rescat dels seus bancs en fallida, un rescat de fins a 100.000 milions amb el que s'espera que s'estabilitzi la crisi financera que amenaça amb trencar l'eurozona de 17 països".

Per la seva part, el Financial Times destaca en el seu titular que "Espanya busca un rescat europeu" i expressa que l'ajuda "no imposarà noves condicions de reforma econòmica, diferents de les actuals normes pressupostàries de la UE de Madrid". Tot i que posa de manifest que "Espanya va vendre més de 2.000 milions d'euros en bons aquesta setmana, però temia que els creixents rendiments dels bons podrien acabar amb un accés al mercat de bons molt costós que portaria el país a un rescat internacional absolut com els de Grècia, Irlanda i Portugal".

Finalment, la BBC diu que "els bancs espanyols obtenen fins a 100.000 milions d'euros en crèdits de rescat" i explica que "el govern espanyol s'havia mostrat reticent a demanar un rescat com el de Grècia, Irlanda i Portugal, ja que aquests paquets de rescat van arribar amb demandes estrictes de retallades en la despesa".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Xipolleig, Barcelona, 10/06/2012 - 18:28

El patrioterisme provincià i caspós espanyol ha portat desastres per la nació catalana i pels seus ciutadans.
Encara hem d'aguantar l'ample ibèric de les vies pel seu tancament de mires carpetovetònic, i de la seva autarquia durant el franquisme ja en sabem els resultats.Només són 2 exemples

#2.1 ccc, bcn, 11/06/2012 - 10:34

autarquia demanada especialment per protegir la indústria Catalana i Vasca. Que en gran part, a Catalunya, no ha sobreviscut a la obertura del mercat Espanyol, acostumada a tenir ma d'obra barata i callada, no pagar impostos i tenir un mercat captiu

#1 Antoni, La Pobla de Segur, 10/06/2012 - 14:42

Demagògies apart, és una gran noticia per l'Estat Espanyol. El rescat de la banca no és el mateix que el rescat de l'Estat. La banca està malament i això és producte de la seva imprevisió però també de l'afany de ver-se rics, sense esforç, d'una gran majoria de gent de a peu. Dol, però és així.

#1.1 Xipolleig, Barcelona, 10/06/2012 - 18:30

Antoni,que no t'entabanin, quan un estat no pot regular el seu sistema fianncer, està claarment intervingut.
És bona notícia perquè els diners de molts catalans ja no estaran en mans d'espanyols,ni dels seus delegats catalans.