Publicitat
Economia · 13 d'Octubre de 2011. 22:56h.

La pime ieConsumo dobla la seva facturació en un any

Impulsada per ACC1Ó, està especialitzada en seguretat dels consumidors

La pime ieConsumo dobla la seva facturació en un any

Una imatge de la 'web' de la companyia ieConsumo

Cada any es retiren del mercat milions de productes que no compleixen amb els requisits de seguretat per als consumidors. Per assessorar en matèria de protecció dels usuaris, la consultora ieConsumo dissenya uns programes de formació per a empreses i administracions públiques que des del 2010 imparteix en països de Llatinoamèrica i d'Europa de l'Est. Des de l'obertura al mercat exterior, en un any l'empresa ha doblat la seva facturació per a situar-la actualment en prop de 500.000 euros, segons un comunicat d'ACC1Ó.

Fundada l'any 1992 a Barcelona, la pime ha rebut el suport d'ACC1Ó -l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació- a través del programa Nex Pipe d'impuls a la internacionalització. Així, mentre que al 2009 tota la facturació provenia de projectes dins l'Estat espanyol, al 2011 el 50% dels projectes ja són internacionals.

Josep Tous, gerent de l'empresa, explica que "els països llatinoamericans estan incorporant actualment normatives de protecció dels usuaris, i això és una oportunitat per a nosaltres". Per mitjà del Nex Pipe, ieConsumo va entrar en contacte amb l'Organització dels Estats Americans (OAS, en anglès), amb seu a Washington, i a través d'aquesta institució ha tancat programes de formació en països com Mèxic, Estats Units, Xile, Brasil o Colòmbia.    

Segons Tous, l'empresa ha fet front a la davallada econòmica a nivell nacional amb l'estratègia d'internacionalització: "El mercat és el món, i un cop surts a l'exterior les oportunitats són infinites". ieConsumo compta amb 3 treballadors, una plantilla que preveu augmentar per fer front als nous projectes de l'estranger. Pel futur la consultora no descarta l'obertura d'una oficina a Llatinoamèrica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat