Publicitat
Economia · 18 de Maig de 2010. 22:48h.

La patronal farmacèutica adverteix

Farmanindústria diu que l'ajust de preus provocarà el tancament d'un terç del sector

La patronal farmacèutica adverteix

El vicepresident de Farmanindustria, Jorge Gallardo

El vicepresident de Farmanindustria, la patronal farmacèutica, Jorge Gallardo, ha alertat aquest dimarts que la revisió de preus dels medicaments anunciada pel Govern espanyol provocarà el tancament d'un terç de les empreses del sector, "especialment catalanes", i dos terços més tindran pèrdues. Això afectarà a uns 3.500 llocs de treball a Catalunya.

Gallardo ha criticat que les mesures van contra del sector que "més s'havia compromès en mantenir llocs de treball, continuar invertint en I+D i augmentar l'exportació". El president de Farmaindustria, Jesús Acebillo, de la seva banda, ha demanat a l'Executiu espanyol que modifiqui aquestes mesures i que aposti per descomptes durant un temps limitat, fins que es superi la crisi econòmica.

En el conjunt d'Espanya, Gallardo ha assegurat que es veuran afectats 5.000 llocs de treball directes i 15.000 indirectes, tot i que ha afegit que la major repercussió estarà a Catalunya. Ha assegurat a més que aquestes mesures, sumades a d'altres anunciades anteriorment, provocaran la reducció d'un 20% de la facturació i ha afegit que moltes empreses es troben 'al límit' per suportar aquestes situacions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat