Publicitat
Economia · 31 d'Agost de 2010. 17:54h.

La nova caixa finança les obres d'ampliació de la línia 2 del metro

Préstec de 21,5 milons de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa

La nova caixa finança les obres d'ampliació de la línia 2 del metro

Adolf Todó i Narcís Serra, en una imatge d'arxiu

Caixa d'Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa ha finançat amb 21,5 milions d'euros al grup OHL per a l'execució de les obres de prolongació de la línia 2 del metro de Barcelona, en el nou tram entre les estacions de Pep Ventura i Badalona Pompeu Fabra.

El projecte finançat forma part del programa d'actuacions de la Generalitat per a l'ampliació de la xarxa de transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona, que comprèn l'extensió de totes les línies de metro fins assolir actualment un total de 100 quilòmetres de longitud. Aquest nou tram de 600 metres, que allarga l'extrem nord de la línia 2, es troba operatiu des de finals de juny i suposa l'arribada del servei de metro al centre de Badalona, enllaçant-lo directament amb el centre de Barcelona.

Les obres les ha portat a terme l’Unió Temporal de dues Empreses (UTE) del mateix grup, Obrascon Huarte Lain SA (OHL) i Agrupación Guinovart Obres i Serveis Hispania SA, per encàrrec de GISA, l'empresa pública de gestió d'infraestructures de la Generalitat de Catalunya, sota la modalitat coneguda com a mètode alemany.

Aquesta fórmula de contractació implica que l'Administració Pública pagarà a l'empresa constructora l'import total del projecte, impostos inclosos, una vegada es considerin finalitzades definitivament les obres d'aquesta infraestructura. Arribat aquest moment, GISA podrà exercir el dret a perllongar el pagament durant un període de cinc anys, segons les condicions incloses en la licitació de les obres.

En aquest context, Caixa d'Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa ha facilitat a l’UTE constructora del grup OHL una solució de finançament, adaptada als requeriments de l'operació, que s'ha instrumentat a través d'un factoring sense recurs per valor de 20 milions d'euros, més una línia de confirming per import d'1,5 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat