Publicitat
Economia · 9 de Novembre de 2010. 21:18h.

La moto elèctrica catalana té competència

Una empresa xinesa fabrica dos models superiors en prestacions

La moto elèctrica catalana té competència

Imatge d\'un dels models xinesos

La MIUS 4.0, la primera motocicleta elèctrica catalana, té competència. Es tracta dels dos models que fabrica una una empresa xinesa, sota el nom d'E3000A, i que son una mica superiors a la MIUS, que fabricarà Rieju.

Mentre el model català pot arribar a una velocitat màxima d'un 65 Km/h, els models xinesos, segons afirma el fabricant, poden arribar als 104 Km/h. Tanmateix, l'altra diferència destacable és el temps que triga la bateria a estar del tot carregada. En el cas dels vehicles xinesos, el temps de càrrega és de 4 hores en el model superior i de 4,5 hores en el model més senzill. La motocicleta fabricada a Catalunya es carrega en unes 6 hores.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat d’Inocencio González, gerent del Clúster de la Moto, va presentar el passat 27 d'octubre, al Palau Robert un nou projecte de motocicleta elèctrica que ha estat realitzat, en totes les seves fases, per empreses catalanes, és a dir és 100% feta a Catalunya.

La motocicleta elèctrica, batejada amb el nom de MIUS 4.0, és un projecte realitzat en totes les seves fases per empreses catalanes, des del disseny, fins l’enginyeria, passant per la R+D i la fabricació.

Veure característiques técniques

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 10/11/2010 - 11:02

Es q estos se piensan q aqui es como en Euskadi, q se lo tragan todo si pone EUSKOLABEL, ese timo, chicos, solo funciona alli. En la region de Cataluña, la pela es la pela. Eso si, la subvencion despues de cerrar la empresa, no la devolvera. Bueno, el 4% si, q en eso si q son muy patriotas.

#7 Joan T., Barcelona, 10/11/2010 - 10:09

I quan costa i contamina cada kw. per recarregar les bateríes?

#6 KAStigator, bcn, 10/11/2010 - 09:01

La moto catalana? . . .

http://www.rieju.es/es/interface.html

pasaros por ahí y sufrid la realidad

#5 Carles, Sant Celoni, 10/11/2010 - 08:54

¿Cuanto nos habrá costado a todos los catalanes ya esa motito estelada?

#4 Vici, Tordera, 10/11/2010 - 08:39

Els indis ja fa anys que fabriquen cotxes electrics que exporten arreu, ara tambe en podem copiar un. Aixo de r I D i R l'unic que hi Han afegit els politics son lletres. A catalunya tenim un jovent molt competent que veu que no te una sortida professional engrescadora, o ni sortida