Economia · 13 de Setembre de 2020. 17:33h.

"La llei de lloguers només persegueix el xoc"

José María Español, advocat: "És una llei inconstitucional"

"La llei de lloguers només persegueix el xoc"

L'advocat José María Español ha apuntat que la Llei de regulació de lloguers "només persegueix el xoc" entre institucions i ha afirmat que "és inconstitucional" perquè la competència recau a l'Estat. Español, que ha concedit una entrevista a e-notícies, ha indicat que, malgrat que el Tribunal Constitucional suspendrà la llei, fins que no hi hagi la suspensió de la llei els propietaris "de moment no llogaran" perquè estarà en vigor "el règim sancionador".

"La llei de lloguers només persegueix el xoc" ha dit, apuntant que "el problema és que des de l'aprovació fins que se suspengui, el particular possiblement no llogui" ha pronosticat.

"És una llei inconstitucional, el Consell de Garanties estatutàries va fer un dictamen previ i de 15 articles, 9 va dir que eren inconstitucionals. Bàsicament és inconstitucional perquè és una competència estatal, una comunitat autònoma no pot ficar-se en aquesta matèria, i així ho ha dit el Consell de Garanties" ha assenyalat l'advocat.

El lletrat ha manifestat que "és una llei que s'aprova i que provocarà un gran perjudici, perquè entre el 70 i el 80% dels pisos de lloguer són de particulars". "La llei tindrà l'efecte contrari al que pretenen, de moment no llogaran, ningú t'exigeix a llogar" ha indicat.

"És una llei mal feta, feta amb presses, on només s'ha parlat amb el sindicat de llogaters i es nota que no han anat al centre de la qüestió, no han parlat amb els propietaris, que volen garanties" ha explicat.

"El que s'ha legislat és una limitació, estàs dificultant o impedint que el propietari de pis negociï, pacti amb l'inquilí la renda que tingui a convenir. No s'ha tingut en compte el propietari. És una llei feta amb presses i que és carn de recurs inconstitucional" ha recalcat. El lletrat ha indicat, però, que "el recurs d'inconstitucionalitat no sempre suspèn la llei, aleshores tindrem un lapse de temps que tindrem un problema".

"Ens donarà feina a nivell administratiu, pel règim sancionador de la llei mentre estigui en vigor" ha dit. "Aquesta llei aprovada preveu que si el teu en el teu contracte superes el 20% de la renda que t'exigeixen pots tenir una sanció, allí tindrem un problema" ha advertit.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Jan, Bcn, 15/09/2020 - 07:56

La unica vivienda social que persiste , es la que construyó Franco en la mayoria de poblaciones .
La que construyeron los otros partidos , en una parte sirvivió para ellos mismos, la hija de Pujol se quedó un piso en primera linea de mar, CCOO se quedó un bloque en Poble nou etc, para el 3% y la restante la vendió ADIGSA a los fondos buitres .

#3 Sergi Sergio, Barcelona, 13/09/2020 - 18:59

Esta ley de alquileres lo unico que conseguira es encarecerlos aun mas, la oferta se reducira y los precios subiran, asi son nuestros politicos lumbreras.

#2 jfuertesf, Barcelona, 13/09/2020 - 18:09

És que aquests senyors el que busquen és que el TC declari inconstitucional la llei, que ho és, i d'aquesta manera poder seguir amb el victimisme de sempre: "Espanya ens ignora".

#1 FRAN BCN, Bcn, 13/09/2020 - 17:56

Llavors és constitucional apujar el lloguer un 35% si acabes contracte, fins i tot en plena.crisi....com se li diu a això, usura? Poca sensibilitat? Avaricia?

#1.1 Pepe, Alacant, 14/09/2020 - 09:12

Es constitucional esa subida del 35%, pero lo es también que el estado construya vivienda social de alquiler para aumentar la oferta, que cruja a impuestos a las viviendas vacías, que actúe con contundencia contra morosos, okupas, que desgrave fiscalmente los alquileres, y así un largo etc., pero ni lo hace, ni lo hará.

#1.2 pepe, andorra, 14/09/2020 - 11:20

y pq crujir a impuestos al q tiene un piso vacio y no al q tiene un par de zapatos de sobra q no usa? las viviendas estan vacias pq los jetas no pagan alquiler y encima estan protegidos. Claro q tambien se quejan los mismos q subieron el metro cuando bajo la inflacion o q me dijeran q el IVA seria el unico impuesto cuando ahora hay 200 mas.