Publicitat
Economia · 20 de Març de 2015. 19:02h.

La inversió estrangera a Catalunya cau un 15% en un any, segons el Ministeri

El conseller Puig diu que la dada "no és significativa"

La inversió estrangera a Catalunya cau un 15% en un any, segons el Ministeri

Una imatge del conseller Puig en una roda de premsa

Les inversions estrangeres a Catalunya van disminuir en el conjunt de l’any passat un 15,8%, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig ha assegurat que “les inversions estrangeres a Catalunya continuen anant a bon ritme”, afegint que “una lleugera inflexió del 15%, si fos certa la dada del Ministeri, no és significativa”. “Continuem treballant per generar les millors condicions per la indústries multinacionals”, ha subratllat.

Puig ha apuntat que “les inversions estrangeres depenen dels cicles i fluctuacions”, recordant que, a més, “hi ha moltes inversions que per l’efecte seu de Madrid no es computen a Catalunya”.

També ha anunciat que “ens mirarem a fons les dades del Ministeri” i “altres indicadors a nivell internacional, segons els quals Catalunya va ser una de les regions de l’Europa continental amb més atracció d’inversió estrangera”
 
El Ministeri també ha fet públiques aquest divendres les dades d’inversió catalana a l’estranger. Segons aquesta font, l’any passat les companyies catalanes van invertir 3.398 milions d’euros, un 50,2% més que el 2013. Les inversions s’han destinat principalment Regne Unit, Irlanda i els Estats Units.

Des de la conselleria d’Empresa i Ocupació han destacat que la inversió bruta estrangera productiva a Catalunya durant el quart trimestre del 2014 ha estat de 1.890 milions d’euros, un 23,7% més que el mateix període de l’any 2013, que “és el valor més alt en un quart trimestre de la sèrie històrica”.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#31 BEJOTA, bcn, 08/04/2015 - 17:38

Entrevista al presidente de Empresarios de Cataluña.

Bou: ?Queremos enviar a Fainé, Gabarró y Alemany nuestro mensaje en contra de la independencia para que lo trasladen a Artur Mas?.

#30 BEJOTA, bcn, 22/03/2015 - 11:45

Entrevista al presidente de Empresarios de Cataluña

Bou: ?Queremos enviar a Fainé, Gabarró y Alemany nuestro mensaje en contra de la independencia para que lo trasladen a Artur Mas?

#30.1 BEJOTA, bcn, 25/03/2015 - 20:25

Els inversors estrangers temen la inestabilitat política a Catalunya.

Els inversors confien que no s'arribarà a produir cap ruptura i que hi haurà, tard o d'hora, algun tipus de negociació. No obstant això, adverteixen que la inestabilitat política resulta un risc per avaluar.

#29 Manolo, Barcelona, 22/03/2015 - 10:56

La bajada de inversión extranjera está motivado a que han dejado de cobrar mordida estos pajaritos

#28 xavi fabra, bcn , 22/03/2015 - 10:21

se que es tirarme piedras sobre mi tejado , pero me alegro y deseo que sigan cayendo , y te esta manera los adoctrinados les de por mover las neuronas

#26 Carlos Gomez, Bcn, 21/03/2015 - 22:37

Tot aixo forma part del Tercer Secret de Fatima.
I coses com aquestes segueixen sense ser delicte, per molt que alguns jutges democratas els voldrien saber el perque de tot plegat.
El us tan despreciable que es fa d´un drap, d´UN DRAP, per amagar tantes miseries d´uns miserables.