Publicitat
Economia · 16 d'Octubre de 2013. 09:34h.

La independència preocupa als inversors estrangers

Diferents experts coincideixen en que la incertesa actual dificulta les inversions de futur a Catalunya

La independència preocupa als inversors estrangers

Hernández, Nemoto i Gómez

Diferents professionals relacionats amb les inversions estrangeres a Catalunya han valorat les paraules del president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, Jaume Malet, i, en declaracions a El matí Catalunya Ràdio, han admès que la incertesa política actual dificulta les inversions de futur a Catalunya.  

L'executiva de Baker & McKenzie advocats, Eri Nemoto, creu que la preocupació de les empreses estrangeres dependria de si Catalunya "sortís de la UE o de l'euro" així com que es mantingués "l'estat de dret vigent". "Si es produís una inestabilitat política es produiria preocupació", ha afegit.

El president del Cercle de Directius de parla alemanya, Andreu Gómez, admet que la incertesa actual dificulta les inversions de futur a Catalunya. "La incertesa actual és molt frenant per a l'estudi de viabilitat d'inversions futures", ha explicat. 

El director de Barcelona Global, Mateu Hernández, ha admès que "he rebut algun comentari d'inquietud però la majoria són positius amb la marca Barcelona". Sobre les paraules de Malet, ha dit que els inversos estrangers "es preocupen per l'estabilitat política, l'accessibilitat de recursos humans, el creixement econòmic i, evidentment, l'escala de mercat i l'accessibilitat de mercat".

Finalment, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha negat que una Catalunya independent perdria les empreses i les inversions nord-americanes com va assegurar Malet. "Hi ha més capacitat de captació estrangera a Catalunya que a Madrid. Catalunya puja, Madrid baixa. Un procés democràtic no espanta mai els diners", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

120 Comentaris

Publicitat
#65 BEJOTA, bcn, 18/10/2013 - 17:35

El diario "The New York Times" aborda en un artículo el temor que la independencia de Cataluña genera en el empresariado catalán. En un extenso reportaje, el rotativo norteamericano reproduce declaraciones de distintos empresarios y representantes de patronales catalanas sobre el proceso secesionist

#64 BEJOTA, BCN, 17/10/2013 - 15:57

Pimec dóna l'alarma pel procés de desindustrialització que pateix Catalunya
La patronal adverteix que aquesta tendència -iniciada fa diverses dècades- està sent més intensa a Catalunya que a la resta de CCAA.

#64.1 BEJOTA, BCN, 17/10/2013 - 16:04

El separatismo aumenta un 40% la pobreza en Cataluña
09/10/2013 - 16:07

El crecimiento del PIB per cápita de los catalanes cae en más de 3 puntos respecto a la media española. La comunidad concentra el 24% de los empleos destruidos en toda España

(DIÁLOGO LIBRE)

#63 El azote de los necios, Barcelona, España, 17/10/2013 - 09:15

CATALONIA, THE NEXT STATE OF AFRICA ( primero porque en caso de independencia está fuera de la UE, segundo porque muchas empresas españolas y extranjeras se irán , tercero porque muchos españoles se irán y cuarto porque es la región con más africanos de origen de forma importante en la península)

#63.1 Pepfort, Tarragona, 17/10/2013 - 10:12

Que mania con que se iran las empresas. Has hablado con todos los empresarios de Catalunya y te lo han dicho? Si la empresa va bien y da beneficios es igual si somos europeos o africanos como tu dices. Por cierto, muchos españoles ya se van de España por no encontrar trabajo.

#63.2 BEJOTA, BCN, 17/10/2013 - 15:58

Pimec dóna l'alarma pel procés de desindustrialització que pateix Catalunya
La patronal adverteix que aquesta tendència -iniciada fa diverses dècades- està sent més intensa a Catalunya que a la resta de CCAA.

#62 Pepfort, Tarragona, 16/10/2013 - 23:32

Tranquils que si desprès oferim millors avantatges fiscals, descomptes per fomentar la contractació, ma d'obra responsable i treballadora i amb bones infraestrucures, ja em diràs tu quina empresa marxaria o no vindria aquí. Les empreses el que volen és beneficis, és igual com i a ón.

#62.1 El azote de los necios, Barcelona, España, 17/10/2013 - 09:10

Yo quiero la independencia del Barcelonés, para que no pertenezca más a Cataluña así no tener que seguir manteniendo a las tarragonas , léridas.. endogámicas y deprimidas.

#61 BEJOTA, bcn, 16/10/2013 - 20:31

La Cambra de comerç dels EUA a Espanya preveu "una deslocalització massiva" d'ocupacions i d'inversió en cas de secessió
Jaume Malet, president de la institució, adverteix de la "creixent preocupació" de les empreses nord-americanes davant la "inestabilitat política" generada a Catalunya.