Publicitat
Economia · 23 de Novembre de 2011. 18:10h.

La gran patronal espanyola es desmarca del pacte fiscal

El Cercle d'Economia de Barcelona tampoc dóna suport al sistema de concert per a Catalunya

La gran patronal espanyola es desmarca del pacte fiscal

Joan Rosell i Artur Mas, en una imatge d'arxiu

Després que el passat mes d'octubre el Cercle d'Economia de Barcelona, que presideix Joan Piqué, no fes menció al pacte fiscal en un informe sobre propostes al nou Govern de l'Estat, ara Joan Rosell, president de la principal patronal espanyola, CEOE, s'ha desmarcat de la reivindicació de CiU.

Durant un esmorzar organitzat a Madrid pel Fòrum Europa i presentat per Rodrigo Rato, exministre d'Economia i president de BFA-Bankia, Rosell, ha afirmat aquest dimecres que cal replantejar-se "de dalt a baix" el sistema de finançament autonòmic perquè cal oblidar-se dels territoris i centrar-se a les persones.

D'aquesta manera, Rosell ha respost una pregunta formulada pel diputat de CiU Jordi Jané, que ha demanat al president de la CEOE seva opinió sobre el pacte fiscal que reivindica el Govern de Catalunya, i que consisteix en un sistema similar al concert basc i navarrès.

Rosell ha assegurat que el nou sistema de finançament autonòmic ha de tenir com a primera condició que a totes les comunitats autònomes l'educació, la sanitat i els serveis socials siguin iguals. Ha afegit que, a partir d'aquí, les comunitats podran gestionar la resta de matèries competencials "com vulguin i com puguin".

Després que el Cercle d'Economia va difondre el seu document de propostes al nou Govern de l'Estat sense esmentar el pacte fiscal, l'expresident Jordi Pujol va dir que que no havia llegit les propostes del Cercle íntegrament, però que a trets generals el document li "sonava malament". I va afegir: "Qui paga les escoles, els hospitals, les residències per a gent gran? De tot això, que el paga la Generalitat, el Cercle d'Economia no parla".

Així mateix, el portaveu de CiU al Congrés i llavors candidat a les eleccions del 20-N, Josep Antoni Duran, es va mostrar sorprès per la postura del Cercle, i va afirmar que hagués estat lògic que l'entitat es pronunciés sobre el pacte fiscal, i més "quan el PP ja reconeix que hi ha un dèficit fiscal a Catalunya i que cal fixar límits a la solidaritat".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Gerard, Barna, 24/11/2011 - 14:56

La hª es repeteix, cada vegada q hi ha problemes Espanya ha de recorrer als catalans (per exprimir-los). Posen un catala a la cadira (que no al poder) i el catala burges de torn, en comptes de fer valer el seu carrec o tenir la dignitat de dimitir i explicar la veritat s'abaixa els pantalons.

#8 Gerard, Barna, 24/11/2011 - 14:53

EL Rosell no va capaç de donar un cop de puny sobr ela taula quan la patronal madrilenya es va rebelar i va boicotejar la negociacio. Ara es massa tard i com a bon integrant de la Santa ALiença es menjara tot el que li diguin els oligarques i rendistes madrilenys (que no empresaris) amb PPatates.

#7 Oscar, Madrid, 24/11/2011 - 13:11

A Ramón y tantos otros que critican a la capital. En Madrid los catalanes ven las cosas con más perspectiva, sin sentimientos parroquianos. Aquí no se pregunta de dónde vienes. Todo el mundo es acogido al margen de su origen. Hoy por hoy, Madrid es la ciudad del futuro.

#7.1 Montse, No n'aprendreu mai, 24/11/2011 - 14:02

I el més divertit de tot és que s'ho creu, ves per on.

Guaiti, això ho deien als E.U.A. dels negres fins que una periodista blanca se li va acudir de maquillar-se de negre per comprovar com era "l'acollida" entre la gent de la "capital".

Va guanyar un Pulitzer, i el seu relat és esgarrifós.

#6 Pep, Vic, 24/11/2011 - 10:24

El pacte fiscal ja està arreglat entre ciu i pp. Ciu no reclama els diners de l'expoli i el que fa es aplicar retallades al pressupost d'acord amb els ingressos que te catalunya amb el robatori que fa espanya cada dia. Es a dir els ciutadants de catalunya paguen l'expoli fiscal.

#6.1 Gerard, Barna, 24/11/2011 - 14:59

Per partida doble. Es realment escandalos: paguem de mes, Andalusia incrementa el seu pressupost, nosaltres hem de fer retallades per a pagar-ho i encara ens diuen insolidaris i "derrochadores", i a sobre transmeten aquesta falsedat de cara a Europa. Dit aixo, "els nostres" no saben dir no.

#5 LOLA, BARCELONA, 24/11/2011 - 09:43

I desde quan es pensa que espanya donaria suport a catalunya??? des de quan espanya vetlla per catalunya i pels interessos dels catalans???? al menys ara tenim papà europa....