Publicitat
Economia · 3 de Novembre de 2016. 16:33h.

La Generalitat veu perillar les pensions

“Constatem una recuperació low cost del mercat de treball que dificulta mantenir l’actual sistema”

La Generalitat veu perillar les pensions

Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

La Generalitat ha advertit que pot ser difícil mantenir l’actual sistema de pensions si el mercat laboral continua sent de “low cost”. Així ho ha considerat el secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, qui ha denunciat que l’atur i l’afiliació a la Seguretat Social augmenten en paral·lel “perquè els contractes de treball són de molt curta durada”.

“Confirmem les patologies que la Reforma Laboral ha portat al mercat de treball, més llocs de treball però de menys qualitat. És fruit de la Reforma Laboral amb una laxitud en les modalitats de contractació que ha permès aquesta recuperació low cost”, ha assegurat Ginesta. El secretari general del departament de Treball ha avisat, en aquest sentit, que “constatem una recuperació low cost del mercat de treball que dificulta mantenir l’actual sistema de pensions”.

Ginesta ha explicat que “l’afiliació a la Seguretat Social ha augmentat perquè els contractes de treball són de molt curta durada i les persones que els tenen sumen més afiliacions al cap del mes”. “S’ha trencat la màxima que la recuperació econòmica es veia en l’afiliació a la Seguretat Social”, ha sentenciat.

Per tot plegat, ha defensat “la necessitat de Catalunya d’avançar en un marc propi de concertació i de regulació de drets en el treball perquè la recuperació econòmica sigui de qualitat, el que no passarà amb un nou Govern de continuïtat a Madrid”.

El número dos del departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha fet aquestes declaracions durant la valoració de les dades de l’atur registrats a Catalunya el mes d’octubre. El nombre de desocupats ha augmentat en 7.325 el mes passat, el que significa que hi ha 458.406 persones registrades a les oficines de treball de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 03/11/2016 - 21:06

Hi ha algun pais al mon on un fanatic historiador especialitzat en el segle XVII gestioni 35.000MM d´una economia en fallida, un filsof doctorat en tertulies radiofoniques una caotica i desballestada sanitat i una ergumena agitadora presideixi el seu parlament ?

Catalonia Experience un exemple a no i

#3.1 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 03/11/2016 - 21:44

I de tot aixo, d´aquest envejable elenc de primeres espases , tambe en te la culpa aquell pais innombrable ?

Catalonia Experince, un exemple a no imitar.

#1 botifler1914, Sinitaca, 03/11/2016 - 17:40

Mensaje: Si seguimos en España no cobra ni DIos, si nos vamos todos tendremos trabajo y las pensiones estarán garantizadas por los siglo de los siglos amén.

COMPRA AMIGO COMPRA!!!!!!!