Publicitat
Economia · 27 de Març de 2012. 18:46h.

La Generalitat ven un edifici però n'haurà de pagar lloguer durant 20 anys

La seu de Territori i Sostenibilitat a l'avinguda Josep Tarradellas

La Generalitat ven un edifici però n'haurà de pagar lloguer durant 20 anys

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una foto d'arxiu

El Govern ha anunciat la venda de la seu de Territori i Sostenibilitat, a l'avinguda Josep Tarradellas de Barcelona, per 52 milions d'euros. L'acord amb l'empresa Bancalé Servicios Integrales també contempla el lloguer de l'immoble a la mateixa Generalitat per un període mínim de 20 anys.

La seu del Departament que dirigeix Lluís Recoder va ser construïda el 1969 i té una superfície de 16.853 m2 distribuïts entre 12 plantes, 5 de les quals són sota rasant. Segons l'executiu, "l'operació s’emmarca dins el programa d'alienació d'actius que el Govern ha dissenyat per aconseguir liquiditat amb uns ingressos atípics necessaris per reequilibrar les finances de la Generalitat".

El mes de juliol passat, el Govern va posar en marxa el procés de venda de determinats béns propietat de l’empresa pública Edificis i Equipaments de Catalunya a través de tres lots diferents, el primer dels quals era l’immoble de l’avinguda de Josep Tarradellas. El segon lot era una nau logística ubicada al Polígon Industrial del Molí del Racó de Sant Sadurní d’Anoia, mentre que el tercer estava format per 9 locals d’oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) distribuïts per tot el territori. Aquests dos últims van quedar deserts, mentre que el procés de venda del primer es va prorrogar i ha culminat aquest dimarts.

La Generalitat també manté obert el procés de venda de 19 edificis d'oficines abans de final d'any per un valor de 360 milions d'euros. Tanmateix, s'ha posat en marxa un pla per optimitzar l'espai buit disponible d'altres 7 edificis de propietat on es reubicaran oficines que actualment estan pagant un lloguer. Amb aquesta mesura, el Govern espera estalviar entre 12 i 14 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Francesc777, Barcelona, 28/03/2012 - 09:37

Falta una dada a la noticia: l'immoble es va comprar per 60 milions fa 3 anys, com d'altres immobles de les conselleries.
La pregunta clau es perquè el tripartit es va posar a comprar immobles en plena bombolla immobiliària.

#2 Jordi, Bcn, 27/03/2012 - 20:55

L'han venut per 52 milions i potser han arribat a un acord per pagar 4 milions de lloguer a l'any durant 20 anys: total 80 milions.

#2.2 EX-CIU, salou, 27/03/2012 - 21:50

SOc de lletres Però no hem venc aixì un pis a no ésser que el banc m'hagi d'embargar demà mateix i hagi de dormir al sota un pont. Si això ho foten els de tripi els pengen de la Sagrada familia, jo inclòs, pels collons

#1 perdoneu pero algu ho havia de preguntar , salou , 27/03/2012 - 20:24

vendre patrimoni quan el mercat està reventat a canvi de haver de llogar-li l'edifici al nou propietari per 20 anys sona estrany oi.
Espanya ens roba pero aquest de ciu els ajuden força