Publicitat
Economia · 19 de Setembre de 2018. 23:08h.

La Generalitat varia sobre el finançament

Assistirá a la comissió mixta amb el Govern espanyol però només a nivell tècnic

La Generalitat varia sobre el finançament

Pere Aragonès (foto: Govern)

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que la Generalitat enviarà un tècnic a la propera reunió de la Comissió de Finançament Autonòmic i, per tant, la seva participació serà “tècnica i no política”. Aragonès ho ha anunciat en una conferència organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, on ha explicat que el Govern enviarà un tècnic “a constatar els incompliments” en el model de finançament.

Aragonès, en tot cas, ha advertit l’Estat que “s’equivoca si creu que Catalunya canviarà les seves aspiracions per unes dècimes més d'IRPF”. “Nosaltres reclamarem fins l’últim euro per poder-lo destinar a polítiques publiques, però això no és bescanviable pel dret d’autodeterminació”, ha sentenciat.

El vicepresidenta català vol que el Govern espanyol fixi “un calendari de pagaments” del deute pendent amb Catalunya que, segons els càlculs de la Generalitat, s’eleva fins els 7.607 milions d’euros.

Malgrat enviar a un representant a aquesta comissió, l’Executiu català segueix defensant no acudir al Consell de Política Fiscal i Financera. “La situació política a Catalunya no podrà començar a normalitzar-fins que la gent exiliada o empresonada per causes polítiques no pugui tornar al seu país”, ha afirmat Aragonès.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 20/09/2018 - 10:21

EL resto le harán la ola seguro.

#1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 20/09/2018 - 09:42

En pocas palabras, lo piden todo sin ofrecer nada y dicen NO al diálogo.
Muy democrático. Muy dialogante. Los indepes moderados (si existen) seguro que lo entienden.