Publicitat
Economia · 3 de Juny de 2020. 13:28h.

La Generalitat puja en mil milions la factura del covid

De quatre mil a cinc mil

La Generalitat puja en mil milions la factura del covid

La Generalitat ha incrementat en 1.000 milions el cost de la pandèmia del coronavirus i ara reclama a l'Estat una trasferència directa de 5.000 milions, malgrat que en un primer moment el vicepresident Pere Aragonès en va eclamar 4.000.

El president Quim Torra ha exposat durant la sessió de control al Parlament que "necessitem recursos, els que se'ns deuen i els que tenim dret" perquè, segons ell, "aquest país genera els recursos suficients per sortir-se'n de la crisi".

"Ens trobem havent de demanar 5.000 milions a l'Estat pels extra costos sanitaris, havent de demanar a l'Estat que en nom de Catalunya demani al Mede -el programa de rescat financer de la UE- 5.000 milions d'euros que poden ser el 2% del PIB de Catalunya i la participació en els fons europeus", ha lamentat.

Quim Torra ha admès que la Generalitat no té els recursos que necessita per fer-hi front pel dèficit fiscal i perquè l'Estat no li paga els "deutes històrics". Tot i això, el president ha promès a la cambra que "no hi haurà ni una retallada" a Catalunya, i "menys en polítiques socials".

Finalment, també ha reclamat que la Moncloa permeti als ajuntaments gastar-se els romanents d'exercicis anteriors, ja que aquests recursos ara mateix "es troben en un banc" i no es poden utilitzar, i flexibilitzar el dèficit permès a les comunitats autònomes fins a l'1%.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Quimet lo tronat, Arbucies, 06/06/2020 - 09:10

Þero si este pájaro esta INHABILITADO. Ahora mismo es otro OKUPA mas , en la desmadrada Catadisney.

#3 Laughter, L'H - España, 03/06/2020 - 22:56

De 4.000 a 5.000 millones y me llevo el 3 %.

#2 VRaptor, Alicante, 03/06/2020 - 14:34

Este elemento que habla de deuda histórica, confunde los términos, es Cataluña la que debe cerca de 60.000M€ a todos los españoles y siguen sumando deuda, que, como expresó un comentarista, la deuda recae sobre los catalanes, ellos ya se han llevado el dinero. Si el Estado dijera de recuperar lo adeudado, mas de uno tendría súbitas cagaleras.

#1 Neferu, Barcelona, 03/06/2020 - 14:29

Por favor, que alguien controle los gastos de estos ladrones que están haciendo trampas, como siempre, con el dinero gastado..Que tienen la caja de la resistencia vacía, han de mantener a la republiqueta en el "exilio dorado". Por favor, si queda en esta comunidad alguien con sentido de la justicia y de la ética, que controle a estos mafiosos.