Economia · 18 de Maig de 2020. 20:37h.

La Generalitat perdonarà impostos als processats de l'1-O

Els beneficiaris de la caixa de solidaritat només pagaran un 5% de donacions

La Generalitat perdonarà impostos als processats de l'1-O

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, el 22 de setembre de 2017 després de quedar en llibertat amb càrrecs pels preparatius de l'1-O

Les persones que hagin rebut diners de la caixa de solidaritat només hauran de tributar un 5% en concepte d'impost de successions i donacions, després que el Govern hagi modificat el tribut per bonificar amb un 95% les donacions provinents “de fundacions i d'associacions que compleixen finalitats d'interès general”.

“En les donacions, i en la resta de transmissions lucratives entre vius que hi siguin equiparables, rebudes de fundacions i d'associacions que compleixen finalitats d'interès general, hagin estat o no declarades d'utilitat pública, inscrites en els registres de fundacions i d'associacions adscrits a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, o en registres anàlegs d'altres administracions públiques, el contribuent pot aplicar a la base imposable una reducció del 95%”, estableix el Capítol II relatiu a l'impost de successions i donacions de la llei de mesures fiscals i financeres que acompanyen els Pressupostos del 2020.

La llei considera associacions amb “finalitats d'interès general” aquelles “declarades d'utilitat pública i totes les que promouen activitats el benefici de les quals no estigui restringit exclusivament a llurs associats”.

L’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat està inscrita al Registre de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya -segons informa a la seva web- i els beneficis de les seves activitats no són exclusivament per als seus membres, així doncs compleix amb les condicions de la reforma fiscal aprovada pel Parlament el passat 24 d'abril, juntament amb els comptes de la Generalitat d'enguany.

Les donacions que queden excloses de la bonificació són les efectuades per partits polítics o alguna de les seves fundacions, les realitzades per associacions religioses o esportives, així com d'organitzacions empresarials i sindicals. La llei tampoc permet beneficiar-se de la reducció de l'impost quan es tracti de béns immobles.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 Juan Jose García, Cunit, 24/05/2020 - 17:26

Uno espero que se recurra.Dos,creo que podría haber delito penal.

#16 Pensar que pagaràn els rics és de babaus, bcn, 19/05/2020 - 20:09

La propia Generalitat ja ha proporcionat la via perque tinguin exempcions del 99%, i són les fundacions.
Si no tens diners per pagar advocats i constituir una et toca pagar i tornen a pagar els mindundis de sempre, la clase mitjana.

#15 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 19/05/2020 - 13:59

Qué fines de interés general pueden ser los que perdonan impuestos a delincuentes?

Ay, perdonen. Es que estamos en reichcatadisney.

#14 Nitato, Navarcles, 19/05/2020 - 12:59

Osti que be tu. Per quan extensiu a tothom?

#13 luis, barcelona, 19/05/2020 - 12:52

La Generalitat lo compensara con lo que ROBAN A LOS MUERTOS con el IMPUESTO DE SUCESIONES