Publicitat
Economia · 17 de Novembre de 2009. 18:09h.

La Generalitat paga a 188 dies

També els ajuntaments i la resta d'administracions

La Generalitat paga a 188 dies

Montilla, amb el president de Pimec, Josep González

El president de Pimec, la petita i mitjana empresa de Catalunya, Josep González, ha denunciat al programa Els matins de TV3 que “la mitjana de pagament a Catalunya del servei públic -Generalitat, ajuntaments i institucions públiques- és a 188 dies. Aquesta és la realitat. Hi hem de posar terminis, no d’avui per demà, sinó fer un calendari. No pot ser que l’administració sigui la que doni més mal exemple de pagament”.

Per això, aquest dimecres González i altres empresaris catalans es tornaran a manifestar davant el Congrés dels Diputats a Madrid “per parlar amb tots els grups parlamentaris per modificar la llei que regula la morositat, perquè és massa permissiva i hauria de poder reduir els terminis de pagament”.

El màxim dirigent de Pimec ha recordat que quan els empresaris es van manifestar a Madrid el 20 de març passat va ser “per la crisi en general, però aquesta vegada anem a denunciar que no es pot pagar a tant llarg termini; aquests terminis de pagament porten a la morositat”.

Ha afegit que “la mitjana de pagament a Catalunya és de 188 dies. El sistema públic paga a 480 dies de mitjana, o sigui, un any i mig. A Múrcia, Llevant i Cantàbria paguen a 300-400 dies”.

Com a solució, Josep González proposa “que el pagament sigui de 30-60 dies. L’objectiu final ha de ser 30 dies, és el normal a Europa. A Alemanya donen 65 dies i, a França, 45, i amb caràcter obligatori, perquè si no es compleix, hi ha sancions”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Otger Cathalo, BCN, 17/11/2009 - 20:21

El PSC PSOE vol ofagar a les empreses catalanes. Ara no tenen excusa de Madrid on es el PSOE

#1 Jordi, Girona, 17/11/2009 - 19:43

Per raons de feina, tenim diversos ajuntaments com a clientes. Molts paguen a 90 o 120 dies. Esta be. El record actual d'un ajuntament: factura agost 2008 encara per cobrar. I no és l'únic