Publicitat
Economia · 31 de Març de 2020. 18:32h.

La Generalitat no pensa en retallar 'ambaixades'

Budó demana “flexibilitzar el marge de dèficit”

La Generalitat no preveu retallar partides pressupostàries destinades a les delegacions exteriors, patronats, fundacions o agències públiques per destinar-les a combatre la pandèmia del Covid-19, sinó que reclama al Govern espanyol “flexibilitzar el marge de dèficit” per poder destinar més diners a la crisi sanitària.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha xifrat que el Departament de Salut preveu una despesa de 1.800 milions d'euros. També ha anunciat l'aprovació de 80 milions d'euros del “fons de contingència” de Salut per “fer front a totes aquelles inversions d'emergència generades per la pandèmia del coronavirus”.

Budó ha lamentat que “l'Estat només farà una aportació extraordinària de 50 milions d'euros”. “Això ens obligarà, sí o sí, a flexibilitzar el marge de dèficit que marca l'Estat”, ha assegurat la portaveu i consellera de Presidència.

El Govern, en canvi, no s'ha plantejat reorientar el pressupost dirigit a organismes, oficines, agències i institucions públiques -com l'Oficina Antifrau, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya o l'Agència Catalana del Consum, entre d'altres- per incrementar les inversions per aturar la pandèmia i complir amb l'objectiu de dèficit.

Meritxell Budó
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 VRaptor, Alicante, 24/04/2020 - 18:56

Cuidadín, Sra Consejera, no sea que la flexibilidad se transforme en una intervención económica de la Hacienda española para evitar que se desplome la posibilidad de cobrar todo lo que se adeuda a España, a todos los españoles, catalanes incluidos. Con estos problemas tenéis la 0 vergüenza de mantener las embajadas y demás chiringuitos indepen

#13 Juan Jose García, Cunit, 21/04/2020 - 10:37

Para flexibilizar el déficit,o sea gastar mas de lo que se ingresa,el dinero lo tendrá que poner alguien.
Los fondos de pensiones de los holandeses?O los de los catalanes? Porque esos son los que respaldan el euro
que está Vd solicitando.Lo pilla?

#12 Sergi Sergio, Barcelona, 01/04/2020 - 13:17

Recortaran todo lo que quieran y mas, menos de sus asuntillos, de sus temitas, ahi no hay recorte que valga, para el tema todo lo que haga falta y mas, el resto a recortar a saco.

#11 Coque, El Centro de Tabarnia, 01/04/2020 - 09:20

Si los hospitales se saturan, que ingresen enfermos en las embajadas de Paris, Londres, Berlin, Lisboa o Brusela, y asunto arreglado

#10 Lluch, Barcelona, 31/03/2020 - 23:44

Lo primero es lo primero, y para la generalitat lo prioritario siempre han sido las redes clientelares y los enchufados que viven de envolverse en la bandera.