Publicitat
Economia · 29 d'Agost de 2012. 11:17h.

La Generalitat necessita els diners ja

Homs diu que “si el fons no arriba al setembre, tindrem un problema majúscul”

La Generalitat necessita els diners ja

Francesc Homs

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que la Generalitat necessita que els 5.000 milions d'euros que ha demanat al Govern espanyol arribin aquest mes de setembre perquè "si no arriben, tindrem un problema majúscul".

En una entrevista a  El món a Rac-1, ha manifestat que "són diners que es destinaran tots a pagar deute i evidentment avançarem poc. Però quan a la vida t’has gastat tot allò que no tenies, vénen venciments i no pots renovar les pòlisses de crèdit... és clar, estàs penjat. I aquesta és la situació de la Generalitat, va gastar més del que tenia, es va endeutar per tot arreu, ara els mercats estan tancats i no pot renovar venciments el deute".

El portaveu espera que "no s’aprofitin les circumstàncies per posar condicions que no tenen res a veure amb l’operació creditícia". "Pensem que no hi seran aquestes condicions, que no aprofitaran el context per anar més enllà del que és estrictament una operació creditícia. Però veurem a quins interessos i quins terminis", ha afegit.

Francesc Homs ha dit que l'administració tornarà a patir pels pagaments a benestar social: "sí, de fet, patim cada mes a la Generalitat. Després poc o molt, a empentes i rodolons, ho anem resolent. Per cert, amb l’esforç i sacrifici de molta i molta gent: des dels funcionaris fins als proveïdors. Amb aquest esforç col·lectiu anem tirant endavant, però realment la situació cada mes de la Generalitat és delicada".

També ha apuntat que la situació "és un drama" ja que "som un país que genera prou riquesa per no patir penúries tant absurdes com aquesta, per això tenim plantejat el pacte fiscal".

"Els catalans -ha afegit- tenim la capacitat de fer front a aquesta situació. Catalunya, per ella mateixa, és un país solvent. Ha estirat més el braç que la màniga, però com a país podria fer front a la situació si hi hagués un marc econòmic i polític diferent".

Finalment, el portaveu del Govern ha dit que "si tot el que està previst va passant, anirem funcionant, amb dificultats, però tindrem temps polític suficient per posar les bases per a un horitzó nou, com és el pacte fiscal".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#39 Josep, Barcelona (España), 30/08/2012 - 23:33

Hitler demana el rescat de Catalunya
http://www.youtube.com/watch?v=ab-Xe0ZGHhU

#38 Cigronet, SFG, 30/08/2012 - 10:05

L'Arturu Mas quan composà el seu "desgovern dels millors" es va ben lluir. Va fer cada fitxatge que n'hi ha per llogar-hi cadires, i així ens va. Les excuses que diu aquest impresentable són tan "naïfs", que ni un alumne de pàrvuls se les creuria. Si tinguessin vergonya i dignitat dimitirien.
FORA

#37 Ramon de les olives, Barcelona, 29/08/2012 - 20:18

Necessiten els calers per d'aquí unes setmanes. I què han estat fent tot aquest temps? Doncs debatre si participaran en la manifestació de l'11S com a polítics, a títol personal, com a socis d'alguna entitat... Quina tropa!

#35 Almogàver , La Sagrera , 29/08/2012 - 19:23

Jo també necessito diners: qui m'intervé i em paga l'hipoteca?

#34 Toni, Barcelona, 29/08/2012 - 18:05

Todos los anticatalanistas sacando pecho y lo más increible es que muchos de ellos viven en Catalunya, cuando a ellos también les perjudica. A ver si pensáis un poco hombre! Los políticos catalanes son un desastre pero eso no quita que España trate a Catalunya como una colonia.