Publicitat
Economia · 3 de Setembre de 2012. 11:19h.

La Generalitat necessita els calés amb urgència

El Govern demanarà un crèdit "pont" si el rescat no arriba a temps

La Generalitat necessita els calés amb urgència

Mas-Colell, amb Mas, en una foto d'arxiu

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha demanat al Govern espanyol un "sistema pont" si no aconsegueix posar en marxa el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) fins a l'octubre. En una entrevista a Els matins de TV3, ha mostrat la seva preocupació perquè "encara no estigui establert i que pugui no tancar-se durant aquest mes de setembre".

Si això passa, el conseller ha considerat que el Tresor o totes les administracions de manera mancomunada hauran d'articular l'esmentat sistema pont, com poden ser crèdits a curt termini, per resoldre les tensions de tresoreria de les autonomies.

Després que divendres Standard & Poor's rebaixés la qualificació del deute de Catalunya a bo escombraria, Mas-Colell ha defensat que "Catalunya té una economia sòlida i no cal posar en dubte la seva capacitat per pagar els seus deutes" i ha plasmat la seva sorpresa per l'argumentari polític.

Mas-Colell ha afirmat que Catalunya està fent "tots els esforços necessaris" per complir l'objectiu de dèficit de l'1,5% aquest any, com demana el Govern per concedir el FLA, però ha puntualitzat que hi ha coses que no estan a les seves mans.

El titular d'Economia ha destacat que el pla d'ajust català és el seu pressupost, i per a 2013 ha demanat que el Govern de Rajoy "s'estrenyi igual que pitja les autonomies", perquè considera que no ha traslladat a les autonomies la flexibilitat en els objectius de dèficit que ha concedit Europa a Espanya.

Pel que fa a la propera reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de tenir amb Mariano Rajoy, el proper 20 de setembre, el conseller ha dit que seria una "imprudència temerària que el govern central tanqués la porta a parlar del pacte fiscal".

Mas-Colell no preveu acudir a la manifestació per la independència de l'11 de setembre, ja que com a responsable de les finances de la Generalitat, ha de donar suport a la posició del Govern pel pacte fiscal, tot i que li ha semblat "bé que hi hagi una manifestació com més potent millor" perquè els catalans facin sentir la seva veu a Espanya.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Cigronet, SFG, 04/09/2012 - 09:58

I nosaltres els catalans que estimem Catalunya i no madrit, necessitem que vosaltres botiflers traïdors us en aneu d'una punyetera vegada. PROPERES ELECCIONS: Boicot a COVARDIA I UNIO. Reclamen peles als necessitats però no als rics. Ni tan sols ells mateixos s'han constret el cinturó. FORA GO HOME

#11 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 04/09/2012 - 05:01

Ara me enrecordu de algu MADRID NO PAGA A TRAIDORS , Per aixo mai paga als POLITICS Catalans ni ala Generalitat per qué son uns TRAIDORS A Catalunya

#10 Pepe, Barcelona, 03/09/2012 - 23:22

Urgent! Urgent! Més diners! Que hem de pagar tv3, ambaixades i subvencions a Omnium!

#9 Kropotkin, Vic, 03/09/2012 - 18:13

Otra solución seria que las ITV costasen 37.000 euros por coche. En unos meses se arreglaria el problema. Es cuestion de preguntar al Oriol a ver como lo ve él...

#8 Alan, barcelona, 03/09/2012 - 17:11

El mar de contradicciones de los indepe es tan grande que montan una paradeta para independizarse de los mismos a quien piden dinero ja jaja ja. Por que no vais a pedirle dinero a escocia o a albania...?

#8.1 Gerard, Barna, 04/09/2012 - 09:49

Els independentistes no demanem res, exigim al nostre govern que talli l'aixeta i utilitzi els nostres impostos per atendre a la nostra gent que ho està passant molt i molt malament. AIxò és le que farem aquest 11S. És el govern autonomista qui claudica. És el teu model el que fracassa.

#8.2 Alan, barcelona, 04/09/2012 - 10:38

Erc, por ejemplo, es un partido que tiene la independencia en su plan de hipotetico gobierno. ¿Si tanto chilláis que los catalanes queremos la independencia por que ese partido no saca mayoria absoluta en las elecciones? Respuesta: porque solo interesa a 4 frikis como tu.