Publicitat
Economia · 1 d'Agost de 2020. 18:32h.

La Generalitat 'mima' Canadell

Foment, Pimec, CCOO i UGT protesten contra el decret que afavoreix la Cambra de Barcelona

La Generalitat 'mima' Canadell

Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT han signat una carta conjunta un posicionament conjunt contra el decret que prepara el Govern sobre les cambres de comerç catalanes perquè en atorgar-los un reconeixement de participació institucional es crea una espècie de tercera patronal a Catalunya en la figura del Consell de Cambres que presideix Joan Canadell.

Els agents socials no comparteixen "de cap manera l'argument que l'adscripció administrativa de les Cambres justifiqui la seva representativitat i participació institucional, quan es tracta d'entitats de dret públic, tutelades pel Govern" i assenyalen que "aquest projecte de decret-llei amenaça la mateixa essència de la participació institucional, del diàleg social i de la concertació social a Catalunya i que, en cap cas, no es justifica el seu caràcter d'urgència".

També remarquen que el projecte de decret-llei "no troba encaix en el marc de l'Organització Internacional del Treball (OIT) ni en els usos i normes del diàleg social a Europa o a l'Estat. No tan sols atemptaria contra l'Estatut d'Autonomia – tot usurpant els drets reconeguts a les organitzacions empresarials i sindicals -, sinó que entraria en conflicte directe amb l'esperit i la lletra del Decret Llei 9/2020, del passat 24 de març".

Foment del Treball, PIMEC, CCOO i UGT han enviat aquestes consideracions per carta al president del la Generalitat, Quim Torra, al vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, a la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 02/08/2020 - 23:29

leo muchas quejas y veo mucha indefensión aprendida, pero no veo a nadie q le eche valor y coraje para enfrentarse y echar del poder a una panda de corruptos, incompetentes y nepotistas q se escudan en una supuesta democracia y votos para imponer una dictadura done el único objetivo es llevarse todo el dinero de la caja a casa y no dejar nada.

#4 Alejandro, Villadecans, 01/08/2020 - 22:39

En mi opinión es que el Torra y el vivales quieren dar una pequeña fortuna,pagada por todos los catalanes,o con lo que esperan recibir de la UE, a su lameculos el Canadell

#3 electra, Barcelona, 01/08/2020 - 21:01

Catalunya ja no és el que era i aquests l' acabarant d'enfonsar. Els que els voten també tenent part de culpa. Pot ser algún dia ningú haurà estat independentista, el mateix que ara NINGÚ HA ESTAT FRANQUISTA!!!!!!

#2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 01/08/2020 - 20:57

El secesionismo es un cáncer agresivo para esta región:

Plataforma per la Llengua asedia a Seat en plena crisis económica. La entidad subvencionada por la Generalitat lanza una campaña contra la empresa automovilística radicada en Barcelona, de la cual dependen decenas de miles de empleos

#1 manu21, Dijon france, 01/08/2020 - 20:17

DICTATURE