Publicitat
Economia · 6 de Novembre de 2008. 15:00h.

La Generalitat cedeix davant Seat

Serna diu que "no prendre mesures, ens pot situar en un pitjor escenari"

La Generalitat cedeix davant Seat

Instal·lacions de Seat a Barcelona

La consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna, ha justificat l'aprovació parcial de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Seat perquè existeixen causes "objectives" com el descens de vendes de l'empresa. Ha afegit que aquesta resolució "no és un precedent" per a la resta de companyies, ja que "no s'aprovaran expedients que no estiguin justificats". Serna ha dit que l'autoritat laboral ha hagut de dictar una resolució després que no hi hagués acord entre la direcció de Seat i els sindicats.

La Generalitat ha autoritzat a l'empresa la suspensió temporal dels contractes d'un màxim de 1.969 treballadors. En concret, 750 treballadors durant 50 dies, entre novembre i desembre de 2008; 1.969 treballadors durant cinq dies, entre novembre i desembre de 2008; 1.783 treballadors durant 19 dies, entre novembre i desembre de 2008, i 750 treballadors durant 212 dies, entre gener i juliol de 2009.

Serna ha afirmat també que una altra de les causes que justifiquen l'expedient és "el descens de les vendes al sector de l'automoció, que ningú no discuteix i que no només es produeix a Catalunya sinó a tot Europa". La consellera ha indicat que "el sector de l'automoció és el que està sofrint de forma més directa els efectes de la crisi econòmica i hem d'afrontar això de forma responsable i rigorosa".

Ha destacat que l'ERO de Seat és de caràcter "temporal" i es tracta d'una mesura que pretén "evitar que hi hagi altres riscs majors". Segons Serna, "els treballadors no tindran feina però tindran el 80% del seu sou. La no acció, el no prendre mesures, ens pot situar tots en un pitjor escenari".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Meliq Salau, Reus, 06/11/2008 - 20:26

És normal que davant de la manca d'infraestructures i pressupost per realitzar-les totes les empreses on la logística jugui un paper important se'n vagin a Madrid o a Saragossa.
A sobre en lloc de demanar els 20.000 milions anyals només demanen 4.000

#1 LLUC, BARÇA more than a club, 06/11/2008 - 15:38

La Mar Serna (inútil total) s´ha baixat les faldilletes i ha parat el culet davant el President de Seat/Volkswagen i ... cap dins que fa fort. Després diuen que el Tristpartit no an res pel país.