Publicitat
Economia · 12 d'Abril de 2013. 21:19h.

La Generalitat buscarà inversors per evitar el tancament d'empreses en concurs

L’objectiu és evitar que les companyies acabin liquidades

El Departament d'Empresa i Ocupació oferirà informació a inversors que estiguin interessats en empreses en concurs de creditors per evitar el tancament de les mateixes.

Així, la iniciativa posarà en contacte 13 jutjats mercantils de Catalunya -10 de Barcelona, un de Girona, un de Tarragona i un de Lleida- amb la Direcció General d’Indústria, que buscarà inversors interessats en adquirir o participar en les companyies en procés concursal.

L'objectiu és que empreses que han presentat un concurs de creditors superin la situació d’insolvència, ja sigui amb l’aprovació del conveni amb l’entrada de l’inversor o mitjançant la venda a aquest de la unitat productiva en la fase de liquidació del propi concurs.

Segons un estudi de la consultora PriceWaterhouse Cooper (PwC), un percentatge molt elevat de les companyies que entren en procés de creditors a l’Estat espanyol acaben tancades.

Els administradors concursals de les companyies, designats pel jutjat mercantil corresponent, disposaran d’un termini màxim de 10 dies un cop declarat el concurs per enviar informació rellevant de l’empresa a la Direcció General d’Indústria. Aquest departament s’encarregarà de buscar alternatives industrials entre inversors que donin continuïtat a l’activitat productiva.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 BEJOTA, BCN, 22/04/2013 - 16:08

LVL
domingo, 14 de octubre de 2012, 13:32

Barcelona.- "Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid", ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España."

#2 BEJOTA, BCN, 20/04/2013 - 14:07

Schlecker se traslada a Madrid.

Tras más de 20 años en Tarragona, el domicilio social de la cadena de droguerías Schlecker ha sido trasladado a Madrid, tras ser comprada por DIA

#1 BEJOTA, BCN, 16/04/2013 - 13:41

Barcelona.- ?Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid?, ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.