Publicitat
Economia · 16 de Març de 2013. 22:16h.

La Generalitat, amb l'aigua al coll

El Govern deu més de 500 milions als ajuntaments, 300 a les farmàcies, 600 als proveïdors sanitaris i 400 al tercer sector

La Generalitat, amb l'aigua al coll

Mas, amb Mas-Colell, en una foto d'arxiu

El Govern de la Generalitat es queixa que el Govern espanyol no paga els seus compromisos, però de retruc tampoc no paga els seus com s'ha posat de relleu al darrer ple del Parlament durant una moció sobre la racionalització de l’Administració.

La diputada de Ciutadans Carina Mejías va denunciar que l'Executiu català deu "al sector farmacèutic 300 milions d’euros; als proveïdors sanitaris, que estan col·lapsats, 600 milions d’euros; i 400 milions d’euros que deuen al tercer sector".

Mentre que el diputat del PPC Pere Calbó hi va afegir el deute amb els ajuntaments que "recordar que, segons les últimes dades que va facilitar la vicepresidenta, a 31 de desembre de 2012, la Generalitat deu 567 milions", va manifestar. "Per cert, una setmana abans havia donat una altra xifra diferent a aquesta", va afegir.

En opinió del diputat del PPC, "cal dir d’una forma clara i rotunda que la Generalitat ha estat un mal soci per als ajuntaments: ha pagat tard i malament els ajuntaments; ha centrifugat el deute de la Generalitat envers els ajuntaments i els consells comarcals". La diputada de CiU Annabel Marcos, que va intervenir en nom del grup de la majoria no va desmentir cap xifra.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, BCN, 18/03/2013 - 19:12

Alertan de una posible fuga de contribuyentes de Cataluña por la elevada presión fiscal de la Generalidad (ALERTA DIGITAL).

#15 BEJOTA, bcn, 18/03/2013 - 14:43

Acceptaria una consulta aigualida i pactada amb Madrid
Mas disposat a renunciar a la independència per un millor finançament
Rosa Brescó
El President de la Generalitat, Artur Mas estaria disposat a trencar amb ERC i pactar amb Rajoy.

#14 scarlett, barcelona, 18/03/2013 - 11:58

Estat propi i amb una organització molt més intel.ligent que aquesta -copiada de l'-estat espanyol-
Si no és així i seguim amb els mateixos tics i errors, poc que anirem endavant, encara que siguem independents. Se sap d'algú que treballi en aquest sentit? perquè si hem de repetir el que fem ara...

#13 scarlett, Barcelona, 18/03/2013 - 11:53

És l'autonomia de Catalunya qui té aquests deutes.
Hem cedit el Parlament i la Generalitat a una autonomia que ens els ha desprestigiat.
Prou de ser una autonomia de la cutre Espanya i cap a l'estat propi. I no prendre més en va ,el nom i el prestigi de les nostres institucions.

#12 Guillem de Varòic, Varòic, 18/03/2013 - 08:43

A mi, els mèdis catalans em tenen intrigat per com presenten les noticies. Quant li deu l'administració central a la Generalitat?...Ah!...que aixó és tabú i no se n'ha de parlar!...donç aver-ho dit!