Publicitat
Economia · 18 de Setembre de 2012. 19:32h.

La Generalitat accepta les "condicions" del rescat de Madrid

Mas-Colell: “Qui remena la cassola es queda el millor tall”

La Generalitat accepta les "condicions" del rescat de Madrid

Mas-Colell, durant la seva intervenció a la comissió

"Qui remena la cassola es queda el millor tall”, ha resumit Mas-Colell la situació a la qual s’haurà d’acollir la Generalitat, que d’una banda ha de complir amb els límits de despesa imposats per Madrid i que el conseller considera “injustos”, i de l’altra, haurà de fer front a les condicions del rescat que adopti el ministeri d’Hisenda.

Sense conèixer ni el tipus d’interès ni les condicions que Moncloa imposarà a la Generalitat per al rescat, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dimarts que el Govern català és “educat” i acceptarà “qualsevol tipus de condició sempre que siguin les mateixes que Europa pot imposar a Espanya perquè adquireixi liquiditat”.

“No seria justificat pagar un tipus d’interès superior. No acceptarem condicions allunyades de les que Europa exigeix a Espanya”, ha reblat.

El dirigent, durant la comissió d’economia del Parlament, ha ratificat la quantia de 5.023 milions però sense assegurat que aquesta sigui la xifra final que hagi de demanar la Generalitat. “Hi ha una considerable incertesa depenent de la lletra petita”, ha afegit.

Mas-Colell ha considerat el Fons de liquiditat autonòmic com un “element més”, dins la cadena de mecanismes extraordinaris per proveir de finançament a les autonomies. “Preferiríem un mecanisme ordinari que faci menys soroll”, ha assenyalat.

El conseller ha atribuït la manca de liquiditat a la crisi de l’euro. “És evident que l’euro té errors de disseny”, ha insistit Mas-Colell per treure responsabilitat a l’actuació d’alguns estats membres. I ha reclamat una hisenda pròpia per a Catalunya.

“La percepció dels mercats que tenen hisenda pròpia és diferent, perquè tenen més flexibilitat. Les comunitats autònomes que rebem els recursos del Govern central tenim una situació de tresoreria que depèn del mateix Govern central, perquè no tenim una organització independent”, ha manifestat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat