Publicitat
Economia · 16 de Novembre de 2009. 21:18h.

La fusió de Caixa Catalunya es torna contra els sindicats

La unió amb Manresa i Tarragona exigeix 1.800 acomiadaments

La fusió de Caixa Catalunya es torna contra els sindicats

Narcís Serra presidirà inicialment la nova caixa producte de la fusió

El suport inicial dels sindicats a les fusions de caixes s'està tornant contra de les centrals, almenys en el cas de la fusió en marxa entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa.

Quan es van iniciar els contactes per a la fusió, els sindicats van ser poc bel·ligerants. En aquesta línia, dirigents d'UGT citats per elconfidencial.com deien llavors que no dubtaven de "la necessitat de la fusió per assolir xifres de balanç que ens assegurin la supervivència", i la secció sindical de Caixa de Catalunya afirmava que "la fusió és un pas necessari i imprescindible".

De la seva banda, CCOO posava algunes condicions per acceptar la fusió, encara que en un comunicat de la seva Federació de Serveis Financers i Administratius s'afirmava que "els consellers representants del personal per CCOO en els Consells d'Administració de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa han donat inicialment el seu suport perquè es pugui arribar a un procés de fusió de les caixes esmentades".

Tanmateix, ara aquest suport inicial de les dues centrals sindicals s'ha convertit en oposició radical, perquè els representants de la nova caixa que sorgirà de la fusió, que estarà presidida per Narcís Serra, com a mínim durant els dos primers anys, ha plantejat en una reunió amb els representants sindicals reduir la plantilla resultant en 1.800 persones.

Tots dos sindicats han reaccionat en contra d'aquest plantejament, anunciant la seva oposició radical al mateix i convocant mobilitzacions contra la posició de les caixes. La retallada de 1.800 llocs de treball procedirà del tancament d'unes 500 oficines.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 kity, bcn, 19/11/2009 - 09:57

Els que haurien de fer fora son els "cervells" economistes que han inventat els megaproductes, pero que no tenen collons d'estar en una oficina i donar ells la cara.

#9 Fran, Llinars, 18/11/2009 - 00:47

1800 aturats mes?q importa aixo,es el preu d la construccio nacional.Uns acollonits xq no sabran com tirar endavant dia a dia i d´altres a la poltrona amb les cames sobre la taula fumant puros signant subvencions a dojo a qualsevol colega.Aixo es Cat.

#8 pepe, andaalucia, 17/11/2009 - 22:32

vale omenzamos la fusión pero tengo una duda: ¿tambien se puede hechar al pianista olo suben de categoria al tercer año en la entidad y lo ponen de director de orquesta? Que se vaya a su casa en el coche oficial

#7 Empleda Caixa Catalunya, Madrid, 17/11/2009 - 20:43

Es una verguenza y u despropósito. Ya es hora de que los empleados hagamos algo. Hay muchas formas de presionar. No olvidar que quien trabajamos dia a día somos nosotors, quienes atendemos al cliente y somos la cara de la entidad.

#6 antonio peiró, Lleida, 17/11/2009 - 13:50

Por cierto, el de la fot de la noticia, es decir el Narcis, tambien va al paro, a que no, este a seguir chupando del votem tocando el piano y algo mas